Full fres med The Carburetors på Festiviteten

Christopher Ekerholt Marchand i kjent splitthopp på Festiviteten. Foto: Hans Martin Høydahl
Det er ingen tvil om at The Carburetors tar pusten fra publikum live! I en årrekke har de satt scenen i brann med sin rå energi og bredbente rock’n’roll-attitude. Helgens konsert på Festiviteten var intet unntak; de leverte en konsert som fikk pulsen til å stige og adrenalinet til å pumpe gjennom publikums årer.

Selv om jeg ikke har vært med på reisen deres fra starten av, har jeg blitt imponert hver gang jeg har fått sjansen til å oppleve dem live. Som med mange andre band har det vært utskiftninger blant medlemmene, og det er alltid spennende å se hvordan «sounden» endrer seg med nye tilskudd. Det er ikke akkurat små sko Anders Søbakk skal fylle etter at Kai «Kidd» Kristiansen la gitaren på hyllen, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var relativt spent.

The Carburetors på Festiviteten. Foto: Hans Martin Høydahl.
Svett og høylytt

Søbakk, som spilte på hjemmebane i Festiviteten

Søbakk, som spilte på hjemmebane i Festiviteten, viste fra første riff at han hører hjemme på scenen. Når man drar på The Carburetors-konsert, vet man hva man får: en heftig dose rock’n’roll på høyeste gir – svett og høylytt. Det spiller ingen rolle om det er på en stor scene som Rockefeller eller i en mer intim setting; jeg kan ikke huske en eneste gang jeg har vært skuffet over en konsert med The Carburetors.

The Carburetors på Festiviteten. Foto: Hans Martin Høydahl.
Elektrisk stemning

Eddie og gjengen skuffet heller ikke denne gangen.

Eddie og gjengen skuffet heller ikke denne gangen. Det var litt færre mennesker i salen enn jeg hadde forventet, kanskje noen var litt slitne etter Storhamars ishockeyfest eller at det ble noe frafall etter at konserten måtte bytte dato – uansett grunn var stemningen blant de som var der elektrisk, og jeg gleder meg allerede til neste gang.

Eddie Guz i The Carburetors på Festiviteten. Foto: Hans Martin Høydahl.
Klar for feiring på Rockefeller

Noter ned datoen 24. mai i kalenderen med en gang – dette blir nok en festkveld uten like!

Og apropos neste gang, frontmann Eddie Guz pusher 50 og det kan ikke forbigå i stillhet. Da samler ikke Eddie bare troppene i The Carburetors men også sine to andre band, The Cult of Destiny og Chrome Division. Noter ned datoen 24. mai i kalenderen med en gang – dette blir nok en festkveld uten like!

Undertegnede fikk også vekslet noen korte ord med jublianten.

For de som ikke kjenner så godt til dere, kan du beskrive hva er The Carburetors med noen ord?

— Fast forward Rock’n’roll alltid levende og aldri kjedelig!

Hva er drivkraften bak F.F.R.R. (red.anm, Fast forward Rock’n’roll), som har resultert i mange år med musikk og utallige konserter?

— Vi var lei av band som sto i ro og så på skoa sine, vi ville lage et band som var levende slik vi vokste opp med. Vi ønsket å bryte med den Scandi- og Stonerbølgen som herjet når vi begynte.

For deg er jo musikk en relativ stor del av livet, som front figur i flere band, hvor henter du energien fra?

— Lange turer i skogen og nederst i en sixpack ☺

Det nærmer seg en helaften på Rockefeller med hele tre band som du er frontmann i. Hvordan tror du kvelden kommer til å bli, og blir det noe mer med Chrome Division etter denne konserten?

— Jeg håper alle som kommer får en kul kveld, med masse god musikk og topp stemning. Jeg regner med å være rimelig sliten når jeg går av scenen den kvelden. Vil ikke røpe så mye om det blir noe mer med Chrome Division ennå, men det er noe på gang….

Alle foto: Hans Martin Høydahl.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*