Gordon Joe ute med låt fra kommende EP

Foto: Øystein Haara
I dag er Gordon Joe ute med smakebit av eget lydbilde, og første låt «Lominous» fra sin kommende EP med samme navn, som slippes 11. februar.

Johannes Hallanger debuterer med sitt nye alias Gordon Joe på det bergenske labelet Mhost Likely Green, som er Mhost Likely sitt houselabel. Hallanger er blant personene bak labelet Mhost Likely, og en produsent/musikker med lang arbeidserfaring i studio. I tillegg har han vært med i prosjektet Atella.

«Lominous» er en lett fordøyelig houselåt med en unik og drømmende stemming, som gir assosiasjoner til ambient sjangeren. Man kan høre på låten at Hallanger henter inspirasjon fra flere sjangre og trekker dem inn i sitt houselydbilde.

Uforutsigbar og spennende groove

Det er en rytmikk basert låt rundt det arketypiske «four on the floor», som er en grunnpilar i en del elektronisk musikk bla. house. Hallanger klarer å bryte den monotone rytmikken ved å elegant blande inn trommesamples, som kunne vært på en låt med hip-hop og lofi-beat. Han leker også med en del andre rytmiske små elementer som gjør grooven i låten uforutsigbar og spennende.

Låtens groove følges av fine synthesizer akkorder og svevende synthpatterns. Dette lydlandskapet blir krydderet med en vakker og drømmende vokalsample og en minimalistisk melodigang som minner om lyden av en kalimba. Sporet avsluttes med et vakkert pianoparti som får inn rytmiske elementer som kunne vært fra en Shpongle-låt.

Johannes Hallanger viser med dette sporet at prosjektet Gordon Joe er et spennende houseprosjekt, og at han ikke er redd for å hente inspirasjon utenfor de definerte rammene til sjangeren.

Det blir gøy å følge med hva han gjør på labelet Mhost Likley Green fremover.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*