Hanne Kolstø @ Kulturhuset

Hanne Kolstø sprer varme, og byr opp til dans når hun fremfører sine unike og fangende låter fra sitt syvende album «Fare».

Foto: Redaksjonsbilde

«Fare» er Kolstøs andre album tekstet på norsk. Traff blink og fikk varme ord over hele linjen. Undertegnede har lyttet til hennes nye sanger mange runder den siste tiden. De har rukket å sette ganske dype spor. Får ikke helt nok av de upolerte og særdeles nydelige eksperimentelle popsangene.

Velmottagende publikum

Selv om jeg så Hanne Kolstø på Tilt når Jansen hadde showcase i sammenheng med Off:Larm, kunne jeg ikke motstå en runde til. Har blitt helt fanget og omringet av hennes vakre og stemningsskapende låter, som dreier seg om det identitetssøkende mennesket.

Les også vår anmeldelse av «Fare»

«Gode forfattere pleier å si at de egentlig bare skriver den samme romanen hele livet. Om og om igjen. Tekstlig dreier det seg for Hanne om fortellingen om et identitetsøkende menneske som stadig vender tilbake til det store spørsmålet: «Hvem er jeg?» – alt mens melodiene gjennomstråler det til tider dunkle tekstlandskapet med sitt klare lys», som det så fint ble beskrevet i eventet.

Lokalet er ganske stappet og består av et tydelig velmottakende publikum. De blir revet med i samme øyeblikket som Hanne og bandet setter i gang.

Bandet består av Øyvind Røsrud Gundersen, Elisabeth Mørland Nesset, Sigurd Thomassen og Petter Grimstad på lyd. De gjør en strålende jobb på scenen. Enkelte av sangene tar også i bruk strykere, hvilket gir et ekstra nivå av dramatisk stemning i melodiene.

Jeg tar meg selv i å nynne til melodiene og synge med tekstene.

Stemningsfullt, lykkelig og veldig sjarmerende. Blir glad å være i hennes nærvær. Det karakteriske lyduniverset hennes strømmer mot oss, og jeg tar meg selv i å nynne til melodiene og synge med tekstene. De dansbare rytmene i låter som E Vi Åleine og Greinene får oss vuggende, og hun får publikum i felles dans til Is.

Hun er uredd, så når det blir litt surr med tekster og timing tar hun alt med et smil, noe som bare forsterker sjarmen hennes. Nok en gang har Hanne Kolstø smeltet hjertet mitt og jeg går storfornøyd og halvveis svevende ut av konserten.

Hanne Kolstø @ Kulturhuset: 8 / 10

Hanne Kolstø på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*