Hēlix Musikk Festival dundret løs sist helg

Logo av Trine Grimm
Lørdag 20. januar var jeg på en helt ny og rå festival. Hēlix Musikk Festival ble holdt på Skråplanet, og jeg fikk en prat med arrangøren av festivalen, Espen «Krøll.»
Kan du si litt om hvem du er og hva du driver med?

– Jeg spiller i gitar i Superlynx, tidligere spilte i jeg i LLfinger. Rock og metall har alltid vært en stor del av livet, det er spesielt livemusikk jeg brenner for. Det er der man får den ekstra koblingen med banda. De siste årene har jeg arrangert metallscenen under musikkfest, her har jeg kommet i kontakt med utrolig mange bra band, som fortjener å få spilt mer enn det de gjør.

Espen «Krøll». Privat bilde.
Hva var motivasjonen for å starte en ny festival og hva er de fremtidige målene?

– Nå driver jeg fortsatt og lander litt etter den første Hēlix-festivalen, så planene fremover er ikke helt klare enda. Men jeg ønsker å fortsette med musikkfest, dersom jeg finner ett sted å arrangere det. Inne i hodet mitt så ser jeg for meg at det kan bli en Hēlix-festival igjen på slutten av sommeren, eller tidlig høst. Men det fine med Hēlix er at det kan bli så mye mer også. Hēlix kan fort bli en plattform hvor kreative folk kan samles og gjøre fete ting. Om et band trenger plateselskap, så kan vi sikkert bli et plateselskap, vil noen arrangere en kunstutstilling, så kan vi sikkert hjelpe til med det. Det eneste jeg vet er at vi skal ta ting ett skritt av gangen. Denne gangen fikk jeg mye hjelp av Reidar Lund, Anders Gjelsvik, og Trine Grimm til å gjennomføre min drøm, så må vi nå sette oss ned, og snakke litt om hva deres drømmer er.

Kan du fortelle litt om bandene som spilte under festivalen?

– Banda som spilte er alle lokale band, litt for å gjøre det enkelt for meg selv, men mest av alt fordi de er sjukt bra. Buskas spilte sin andre konsert noensinne på lørdag, de imponerte oss stort, to mennesker, og så mye lyd! Så var det Astralplane, tre brødre som enda ikke har skjønt hvor bra de er, med en spilleglede man sjelden ser. Æsthetica  avsluttet kvelden, de er siste gjengen i en rekke med metall-legender fra Kolbotn. Når de ikke spiller metall, så spiller de irsk folkemusikk.

Fins det noen planer om når neste festival blir arrangert og hvor kan vi finne mer informasjon i fremtiden?

– Vi må sette oss ned og tenke litt før vi gjør noe mer, men det er bare å følge Hēlix på sosiale medier for å se hva som skjer.

Facebook
Instagram

Fotogalleri: Luis Benitez Ruiz

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*