Hilma Nikolaisen – Heritage

Foto: Julia Naglestad

Vurdering

Hilma Nikolaisen – Heritage: 5/6Karakter 5
Med luftige, sommerlige låter og en gitarlyd til å dåne av, sender Hilma Nikolaisen sitt tredje album ut i verden. Heritage heter det og det er rett og slett  blitt et skikkelig fint album.
Luftige stemninger

Albumet er preget av luftige stemninger der grunninstrumentet er akustisk gitar med nylonstrenger. På åpningslåten «Maybe Today Satan» spiller hun på en gitar av merket Santana som faren hennes har brukt. Og apropos familie: Hun har fått vokal-hjelp av søsknene sine på låten «Seven». Noen vil kjenne musikersøsknene Emil, og Ivar fra band som Serena Maneesh, The Good The Bad and The Zugly og Kvelertak og Elvira fra sin solokarriere.

Hilma spiller alle instrumentene på plata sjøl. Strengeinstrument, treblåsere, tangentinstrument, perkusjon: Hun trakterer alt med den største eleganse og letthet. I tillegg har hun en fin, laidback måte å synge på som står godt til de slentrende låtene.

Låtene fremstår som slentrende, men de er samtidig velspilt på alle måter.

Slentrende og velspilt

Låtene fremstår som slentrende, men de er samtidig velspilt på alle måter. Avslutningssporet «All In (Into The Outset)» er kroneksemplet på det. Låten kommer komplett med bossanovarytmer, plystring og syrete gitarsoloer og Hilma som synger «Bring it on!/Bring it all on/All the highs and low». En lovprising av livet med alt det bringer med seg av oppturer og nedturer.

«All In (Into The Outset)» er låt nummer ni på plata, og før den får du servert åtte andre låter som er meget iørefallende. Og ikke på en måte som gjør at de forsvinner ut i luften, de fester seg til minnet og gjør at du vil høre mer. Gode poplåter med innslag av sval psykedelia gjør gjerne det.

Tekstene på Heritage handler om lengsel, sorg og hvilken arv vi tar med oss videre fra de vi er glade i.

Øyeblikk å ta vare på

De tekstlige temaene er ikke nødvendigvis sommerlige og lette. Tekstene på Heritage handler om lengsel, sorg og hvilken arv vi tar med oss videre fra de vi er glade i. I tittellåten synger hun om øyeblikk å ta vare på: «A minute by the shore/We gazed at the horizon/You said God how lucky we are».

Hilma Nikolaisen har arrangert, orkestrert og produsert albumet helt på egenhånd. Det har hun gjort aldeles strålende. Det er så smakfullt, så velplassert og vakkert alt hun gjør på Heritage. Det beste solo-albumet hennes så langt? Uten tvil! La sommeren komme!

1 Trackback / Pingback

  1. Hilma Nikolaisen på ØYA PRESENTERER - disharmoni

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*