Hilma Nikolaisen ute med ny julelåt

Foto: Julia Naglestad
Hilma Nikolaisen er ute med en julelåt. Den har fått tittelen «Hum Hum» og er en hyllest til fornyelse og å starte på ny frisk.

Hilma Nikolaisen ga i februar i år ut det meget fine albumet Heritage. Vi skrev blant annet dette om albumet: «Med luftige, sommerlige låter og en gitarlyd til å dåne av, sender Hilma Nikolaisen sitt tredje album ut i verden». Nå har hun sluppet en julelåt som har mer vinterlige stemninger i seg. Som låtene på Heritage er singelen preget av luftig gitarspill og fint fløytespill.

Det er mulig det bare er denne skribenten som syns de tre-fire første fløytetonene ligner åpningstonene til «Glade jul». Stemningen er i alle fall satt i åpningen.

«Ring ring ringing/Hear the sound of the bells in the morning/A first time for everything/The first ring with you»

Hilma sier dette om julelåten:
Med sesongens første snøfall inntraff nok en vinterlåt – min femte julete sang i rekken. Endelig fikk jeg på betimelig vis lagt inn Jesusbarnet i en av disse sangene. «Hum Hum» er en liten hyllest til magien i det nye liv, nye begynnelser, nye tidsregninger, fornyelse. I år skal jul, nyttår og hele dette høytidsoppstyret få være en feiring av nettopp dette. Alt kan bli nytt.

Hilma Nikolaisen har produsert og trakterer de fleste instrumentene og vokalen selv. Hun har fått hjelp av Kristofer Staxrud på trommer og låten er innspilt i Taakeheimen Lydrike, mikset av Morten Øby og mastret av Morgan Nicolaysen.

Intervju med Hilma Nikolaisen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*