Inferno dag 3 – Fra bluesen til døden

Dimmu Borgir. Foto: Hans Martin Høydahl
På den tredje dag stod Dimmu Borgir opp igjen. Det var en dag der publikum fikk valuta for pengene – et veldig variert ensemble av artister bød på mange godbiter på lørdagen.

Hovedscenen på dag 3 av Inferno Metal Festival 2024 bød på Dimmu Borgir, Borknagar, Me and That Man, Orbit Culture og Saor. På John Dee befant band som Khold, In Twilight’s Embrace, Tilintetgjort og Jo Quail seg.

Vi startet festival-lørdagen på Kniven der Horrifier og Imbalance holdt death- og trash-lekestue, før vi innfant oss foran hovedscenen der britiske Saor spilte en miks av atmosfærisk og folkinspirert black metal.

Tilintetgjort

På John Dee gjorde Oslobaserte Tilintetgjort kort prosess på de fremmøtte med sin helt egen avantgarde svartmetall. Rått, brutalt og fullpakket med emosjoner. Svik og resten av gjengen i bandet kunne også by på en uutgitt låt; «The Oracle».

Orbit Culture leverte melodisk death metal som seg hør og bør fra svenske band. Dette var bandets første opptreden på Inferno, men med den tilhengerskaren de har så blir det ikke siste gang vi ser de på hovedsenen under påskens vakreste eventyr.

Tilintetgjort. Foto: Hans Martin Høydahl
In Twilight’s Embrace

Et av kveldens store høydepunkt for undertegnede var In Twilight’s Embrace nede på John Dee. Det polske metalbandet leverte et meget sterkt sett der de sømløst mikset black- og death metal. Anført av den frenetiske trommeslageren Dawid Bytnar og den emosjonelle vokalen til Cyprian Lakomy står In Twilight’s Embrace ut i mengden. Et beint frem heseblesende sett!

Gotisk blues-country med Nergal

Me and That Man entres deretter hovedscenen med sitt (ofte positive) skråblikk på døden og kjærligheten. Å få oppleve Behemoths’ frontmann på denne måten var virkelig en stor opplevelse. Energisk, humørfylt og medrivende. Den gotiske countryen og bluesen var som et litt livgivende pusterom innimellom den øvrige ekstremmetallen. På scenen hadde bandet ingen ringere enn Jørgen Munkeby og Sivert Høyem med seg på noen låter, og spilte til og med en cover av Madrugadas’ «Look Away Lucifer» sammen. Vi vil se mer til Me and That Man – det er det lite tvil om.

På John Dee fylte Jo Quail salen til randen med sin cello-konsert, før Borknagar gikk i gang på Rockefeller. Da det var Khold sin tur i kjelleren var lokalet fylt opp av energiske fans, der mange av de nok har fulgt bandet siden deres oppstandelse etter Tulus ble lagt på is ved årtusenskiftet. Det ble heftig black n roll, med med både humør og aggresjon.

Jo Quail. Foto: Hans Martin Høydahl
Dimmu

Lørdagens store trekkplaster var uten tvil kveldens headliner, Dimmu Borgir. Kveldens forestilling ble et stort høydepunkt for alle som var så heldige å være tilstede. Med seg på scenen hadde bandet Mustis, ICS Vortex og Tjodalv, som har vært borte fra Dimmu Borgir så altfor lenge. Det ble som forventet, selv med denne typen kjærkomne overraskelser; akkurat så stort og majestetisk som det kan bli!

Dag 4 venter!

 

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*