Inferno dag 4 – Taake på en solfylt påskedag

Taake. Foto: Hans Martin Høydahl
Fire dager med festival kom til ende med en av de kanskje sterkeste dagene av årets Inferno Metal Festival. Taake, Phantom Fire, Dödsrit og Koldbrann løftet festivalen til nye høyder!

Hovedscenen på dag 4 av Inferno Metal Festival 2024 bød på Misþyrming, Winterfylleth, Cynic, Finntroll og Taake, mens man kunne oppleve Dödsrit , Phantom Fire, Bell Witch og Koldbrann nede på John Dee.

Dödsrit fenget stort

Disharmoni startet dog festival-søndagen på The Hub, der vi vi fikk audiens hos Phantom Fire, noe vi kommer tilbake til i løpet av uken. Da vi fikk kommet opp til festivalen var Dödsrit i full sving på John Dee. Her var det helt fullt med strålende fornøyde metalfans, og svenskene bød på fullt trøkk fra start til slutt.

Etter svenskene forlot scenen valfartet publikum opp på Rockefeller der britiske Winterfylleth holdt svart messe til stor begeistring for de fremmøtte.

Phantom Fire fyrer på alle sylindrene

Da Phantom Fire gikk på scenen nede på John Dee var det fylt seg opp med forventningsfulle fans. Gjengen kjørte gjennom et sett som satte rockeaspektet i fokus, ispedd en generøs dose thrash, black og death. Live kommer også de punkete elementene frem, noe som gjør det hele tungt og tøft, men også fengende fornøyelig! K_G og Eld oser rett og slett en kjærlighet og respekt for bandene som var med å forme de som artister. Det kommer tydlige frem fra scenen.

Eld i Phantom Fire. Foto: Hans Martin Høydahl

Etter Phantom Fire var tiden kommet for Cynic på Rockefeller. Dette var akkurat så prog’ete som man kunne forvente fra amerikanerne, og var med på å sørge for at også søndagen ble en variert affære.

Bell Witch

Et fullsatt John Dee fikk oppleve Bell Witch i all sin seige og tunge funeral doom-prakt. Seattle-duoen holdt publikum fanget gjennom det som kanskje mest av alt kan oppsummeres som en seanse.

Deretter var det Finntroll sin tur til å ta Rockefeller-publikumet med på en musikalsk reise. Det pleier å bli fest og moro der Finntroll befinner seg, og denne søndagen var ikke noe unntak.

Finntroll på Inferno Metal Festival 2024. Foto: Hans Martin Høydahl
Koldbrann

Søndagen var full av solide musikalske opplevelser, og Koldbrann sitt sett nede på John Dee stod ikke tilbake for noe som helst. Drammensbandet blir bare sterkere og sterke ettersom årene går og det de leverte på Søndagen var intet mindre enn en stor opplevelse å bivåne.

Mannevond i Koldbrann. Foto: Hans Martin Høydahl
Enorme Taake

Søndagens store trekkplaster var også denne kvelden headlineren. Det var Taake som fikk denne æren, og det tok Hoest og gjengen vare på med alt de hadde på lager. Den enkleste måten å oppsummere Taake sin opptreden er i grunn å sitere en av publikumerne; «Dette var en enorm avslutning!»

Hoest maner frem demoner. Foto: Hans Martin Høydahl

4 dager med festival er over. Vi har møtt masse nye venner, og sitter igjen med en enorm bank av både musikalske og visuelle inntrykk som vil være med oss i lang tid.

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*