Jim Bob – Pop Up Jim Bob

Jim Bob
Foto: Pressefoto
James Robert Morrison alias Jim Bob, utgjorde sammen med Les «Fruitbat» Carter London-duoen Carter The Unstoppable Sex Machine. De holdt det gående fra 1987 og fram til 2014 da de fant det for godt å begrave Carter USM. Da hadde de bl.a. sluppet album som 101 Damnations og 1992 – The Love Album.

Vurdering

Jim Bob – Pop Up Jim Bob 5/6Karakter 5

Bandet spilte en form for alternativ poppunk hvor rytmeboks, elgitar og synth var de musikalske hovedingrediensene. Tekstene satte ofte lyskasteren på betente sosiale forhold, men alltid med en god dose britisk humor innbakt. Jim Bob har forøvrig flere soloalbum bak seg.

Nå er Jim Bob ute med nytt soloalbum, Pop Up Jim Bob, hvor han bringer poppunk-arven fra Carter USM videre ved å bruke omtrent de samme ingrediensene. Jim Bob skriver riktig så fine låter og han har hatt fire år på seg på å skrive disse låtene. Da kom det forrige studio-albumet Jim Bob Sings Again ut. Han har forresten fått god hjelp av backingbandet The Hoodrats på albumet.

Desillusjonerte Jo

Etter en 30 sekunders filmatisk intro i form av låten «Turn In, Tune In, Pop Up!», kommer en av de beste låtene på albumet, singelen «Jo’s Got Papercuts». Låten handler om den lett desillusjonerte Jo som ser at hun ikke lenger kan danse til The Smiths: «Jo knows, Jo knows it is what it is now/She knows she can’t dance to the Smiths now». Det frustrerer henne at «alle», inkludert presidenter, roper og hyler fra sosiale media og at vold blir mer og mer vanlig. Jo vil heller ta vare på sønnen sin enn å ta stilling til alt det som er galt med samfunnet. Hun vet ikke hva som er rett eller galt lenger.

«If you got nothing nice to say/You say it, spray it, print it on front of a hat/And wear it to gun shows/And blame it on God».

Kraftfull poppunk i «If It Ain’t Broke»

En annen singel som ble sluppet før albumet, er «If It Ain’t Broke». Det er en kraftfull punk-/powerpop-låt som hamrer løs på vettløse politikere og ledere som hever konfliktnivået, splitter folk og fronter sitt idiotbudskap på capsen sin: «If you got nothing nice to say/You say it, spray it, print it on front of a hat/And wear it to gun shows/And blame it on God».

2020, hva faen holder du på med?!

Så er det den sinte – og fornøyelige – «2020 WTF!» som er en tøff punklåt på bare 30 sekunder. Vi kan vel alle være enige om at 2020 har vært et drittår, og Jim Bob spør rett og slett år 2020 hva faen det holder på med. På tide å skjerpe seg!

Vi kan vel alle være enige om at 2020 har vært et drittår, og Jim Bob spør rett og slett år 2020 hva faen det holder på med. På tide å skjerpe seg!

Jim Bob drar ned tempoet på et par av låtene, som i julelåten  «TRUCE». Uti låten bidrar Jen Marco med vakker kvinnelig vokal. Teksten handler om protestmarsjer – og «våpenhvile» –  i London rundt juletider, og den norske julegranen på Trafalgar Square blir nevnt også. Her møtes alle mulige politiske motpoler for å demonstrere mot hverandre, men blir enige om våpenhvile. Alt ender godt og på riktig så harmonisk vis.

Avslutningslåten er av den mer neddempede sorten

Dykk gjerne ned i James Robert Morrison sin tekstlige og musikalske verden.

Avslutningslåten er også av den mer neddempede sorten: Jim Bob og Mrs. Jim Bob gir sitt budskap til verden: «You’re Cancelled And We’re Done». Sjelden går frustrasjon over politiske og sosiale forhold så fint i lag med treffsikker humor og god musikalsk innpakning som på Pop Up Jim Bob. Dykk gjerne ned i James Robert Morrison sin tekstlige og musikalske verden.

P.S. Vinylutgaven er et lite kunstverk i seg selv. Den kommer med teksthefte og kalender med fargerike tegneseriebilder av Jim Bob som kokk, pirat, astronaut, politi, cowboy etc. Vel verdt å investere i.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*