Jonas Alaska – «Minute»: Popgjenfødelse

Foto: Frode Fjerdingstad
Med fem album bak seg har 33-åringen blitt omtalt som en mester i sin sjanger, men har også blitt beskyldt for å ikke tøye egne grenser. Dette ser det ut som han en gang for alle har tenkt å motbevise, når han nå trer ut av studio som gjenfødt popartist.

Jonas Alaska er ute med ny singel, den andre i rekka etter forrige albumslipp. De siste utgivelsene har hintet til at Alaska beveger seg i en ny retning, og den rykende ferske låta «Minute» er enda en spiker i kista på den alvorlige og milde stilen han er kjent for. Den skjøre og lavmælte poeten ser ut til å være bortgjemt og glemt, og i hans sted er det i ferd med å stige opp en vaskekte popartist.

En ny Alaska

Den skjøre og lavmælte poeten ser ut til å være bortgjemt og glemt, og i hans sted er det i ferd med å stige opp en vaskekte popartist.

Lydbildet han og produsent Eivind Helgerød har skapt i låta føles ferskt og nytt for Alaska, men bærer også et nostalgisk preg. Den enkle fortellerstilen kombinert med riktig mengde forutsigbarhet i melodien, minner om popmusikken som regjerte på 2000- og tidlig 2010-tallet, med artister som Robyn og hennes «Dancing on my own» og «Call your girlfriend».

Da han satte seg ned for å skrive det som skulle bli albumet denne låta er en smakebit av, var det med hensikt om å skrive for andre artister. Etter å ha sluppet sitt femte album i 2020, Roof Came Down, følte han på behovet for å skrive låter som ikke trengte å følge reglene han hadde satt for sin egen musikk. Det viser seg at det som fødes når en kunstner slipper taket på alle hemninger, ofte har potensiale til å bli gull, og «Minute» lover godt for Alaskas sjette album.

Hør «Minute» her:

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/2yci4CmCfVBhmLQHhZCqbv» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*