Julekalender 2018, Luke 9 – Spurv

Foto: Spurv

Det er andre søndag i advent og luken viser tallet 9. I dag er det postrock-bandet Spurv som har svart spørsmålene våre. Fritz-Ragnvald Rimala Pettersen fra ATTAN har stilt dagens artistspørsmål. 

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Usedvanlig vellykket

Spurv har vært litt av en snakkis innenfor redaksjonen vår i år. Det kritikerroste albumet «Myra», som ble sluppet 1. juni på Fysisk Format, er av de bedre slippene dette året. De smakfulle låtene har fått noen ekstra lytterunder også hos undertegnede.

Når vår anmelder tok turen til slippfesten på Nasjonal Jazzscene den 8. juni, ble han så begeistret at han påpekte kvelden som «usedvalig vellykket» før han valgte å sette full score. Les hele saken her. Bildet under er fra enda et av årets høydepunkter, Høstsabbat.

Foto: Sadan Ekdemir

 

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– Det var nok en kombinasjon av å høre på Queen og Simon and Garfunkel i bilen med moren min og pianotimer fra 7-årsalderen. Jeg hørte nærmest i hjel Queens «Greatest Hits» så det får bli en låt derfra: Save Me.

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

– For øvrig må jeg si at jeg liker dette intervjuet så langt. Det er fint å gå tilbake å høre på låter som jeg nok må innrømme at jeg ikke akkurat hører på veldig ofte for tiden

– Postrock kom jeg først i kontakt med ved at en god venn, Kristian, sendte meg en mp3 av Explosions In The Sky sin With Tired Eyes, Tired Minds, Tired Souls, We Slept, og Godspeeds Moya  – over MSN, i 14-15-årsalderen. Mulig jeg hadde hørt noe Sigur Rós før det, men det var nok først med disse låtene at jeg begynte å skjønne greia. For enhver som har hørt musikken til Spurv så burde det vel være klart at vi har vært borti disse bandene før. (For øvrig må jeg si at jeg liker dette intervjuet så langt. Det er fint å gå tilbake å høre på låter som jeg nok må innrømme at jeg ikke akkurat hører på veldig ofte for tiden. Explosions-låta er jo kjempefin!)

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta: …

– Behemoth – O Father O Satan O Sun (som for øvrig passer fint på gode dager også).

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

Mitt hjerte alltid vanker. Det finnes jo tusen versjoner av den (vi har faktisk også fremført den et par ganger med Spurv, for en del år siden), men jeg hører helst på Mari Boine sin.

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

– Tror dessverre ikke at noen låt som finnes kan redde verden fra undergangen. Men kanskje den kommer? Enn så lenge kan vi høre på Portisheads Machine Gun på repeat.

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Når sant skal sies så hører jeg nok mest på musikk utenfor ”egen genre,” og er stort sett veldig komfortabel med det. Men kan jo nevne at jeg har vært kjempefan av My Dying Bride (som jeg har skjønt ikke er det kuleste bandet i byen) og at Two Winters Only er en blant flere favoritter der.

Hvilken låt ville du hørt på månen?

– Kent – När det blåser på månen.

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

– Susanne Sundfør – hun kunne ha fått synge Mitt hjerte alltid vanker helt alene, akkompagnert av oss.

Spørsmål fra Fritz bassist i Attan: Hva er den sinteste låten som noensinne er laget?   

– Slayer – Disciple!

Spurvs spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: «Hva er den beste coverinnspillingen du vet om?»

Deres svar til eget spørsmål: Tori Amos – Smells Like Teen Spirit.

Hva er årets låt for deg?

– Mokri – Labyrinths (Ikke hørt den sier du? Gjør det nå. Delvis innspilt i Bergen domkirke av særs dyktige og bra folk).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*