Julekalender 2018, Luke 8 – Linnea Dale

Foto: Linnea Dale
Vi åpner den 8. luka, og bak finner vi Linnea Dale! Dagens artistspørsmål kommer fra Pappasaft.

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Startet med Idol

Linnea Dale begynte sin musikalske karriere da hun i 2005 kom til finalene i Idol. Derfra dukket Dale opp som gjestevokalist hos Donkeyboy, som senere skulle vise seg å bli svært så populære. Her gjestet hun låtene Ambitions, Sometimes og Awake. De to førstnevnte er for øvrig fortsatt bandets mest spilte noensinne.

Hennes første soloalbum «Lemoyne Street» kom i 2012, oppfulgt av «Good Goodbyes» to år senere. Siden da har hun gjestet flere album, men har ikke sluppet noe eget før i år. I 2018 har hun nemlig sluppet en rekke singler, som nå i november ble samlet til en plate. I klippet under kan du høre tittelsporet Wait For The Morning.

 

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– My Moon My Man av Feist og A Case of you av Joni Mitchell. Hadde spilt klassisk piano i flere år før jeg begynte å skrive låter og synge, Feist og Mitchell var mine første kvinnelige idoler.

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

– Vanskelig å si, føler alltid at det blir en blanding av litt forskjellige ting. Vært veldig fan av Beach House, elsker den nye låten Lemon Glow som kom forrige vinter:)

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta: …

– Should Have Known Better av Sufjan Stevens. Er en veldig digg, mellow stemning i de fleste av Stevens sine låter, føles trøstende.

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

Får skikkelig julestemning og bygdenostalgi, passer perfekt når man sitter på toget på vei hjem til jul og ser snøen dale ned utenfor<3

– Jolevise av Odd Nordstoga og Ingebjørg Brattland fra Jul i svingen! Får skikkelig julestemning og bygdenostalgi, passer perfekt når man sitter på toget på vei hjem til jul og ser snøen dale ned utenfor<3

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

– Cornfield Chase av Hans Zimmer fra soundtracket hans til Interstellar, mens vi sitter i romskip på vei til en ny planet.

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Blinded By The LEDs, siste låta til Lindstrøm, nydelig!

Hvilken låt ville du hørt på månen?

– David Bowie Black Star. Fantastisk låt og fantastisk video som inkluderer en scene der Major Tom ligger død i romdrakten sin på månen.

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

– Kurt Vile, ville covret Buckets of Rain av Bob Dylan.

Spørsmål fra Pappasaft: «Hvilken live sang har gjort mest inntrykk på deg? (der og da)»

–  PJ Harvey konserten på Roskilde i 2011

Linneas spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: «Hva er din favoritt vorspiel låt akkurat nå?»

Hennes svar på eget spørsmål: «The Less I Know The Better av Tame Impala».

Hva er årets låt for deg?

– Hard rain av Lykke Li

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*