Julekalender 2019, Luke 1 – Ronny Pøbel

I dag er det Ronny Pøbel som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Spira.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

Ronny Pøbel gjorde seg fort bemerket på kartet i 2007, da hans debutplate Føkk Døkk skapte sjokkbølger både i og utenfor de mer lugubre delene av Oslo-undergrunnen. Med Backstreet Girls’ Petter Baarli og Dan Thunderbird på laget hadde den da 36-årige blikkenslageren fra Gjøvik snekret sammen 11 hedonistiske og «rett-i-trynet»-punkperler, i den stolte tradisjonen til band som Decibøllene, Beinkjør, og Brutal Kuk. Siden debuten har det jevnt og trutt kommet nytt materiale, hvorav den seneste er Gi Meg Elm Tilbake (signert!) fra November.

Herr Pøbel er etter alt å dømme en kunstner av den julekjære sorten. Allerede på bandets andre skive, Raseri fra 2009, ble det inkludert 2 julelåter, hvilket er en en tradisjon som har fortsatt med flere singler i tillegg til juleplata Kong Vinter fra 2014. Nå ved inngangstiden til adventstiden slippes dobbelalbumet Julestjerner, og det er i tillegg planlagt en musikalsk julekalender bestående av daglige (nye) låtslipp i hele adventstiden. Det ambisiøse prosjektet ble omtalt i Oppland Arbeiderblad.

Med Julestjerner vil Ronny Pøbel ha 37 egenkomponerte julesanger totalt, og representanter for bandet er i kontakt med Guinness Rekordbok for å befeste deres posisjon som det bandet som gjennom tidene har skrevet flest julelåter. Det vil i desember avholdes fire konserter rundt på Østlandet med den illevarslende tittelen «Ronny Pøbel synger julen inn».  Dersom litt utradisjonell og (etter all sannsynlighet) rølpete julestemning skulle friste, får du dette følgende steder og datoer:

Skien – Megafon pub: 6. desember
Oslo – John Dee: 12. desember
Lillehammer – Felix Pub & Scene: 14. desember
Odalen – Odal Rock Club: 20. desember

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

– Ronny Pøbels julekalender på 24 låter.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?
– Backstreet Girls, D-A-D, Michael Monroe.
Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

Back in Black, Ac/Dc.

Representanter for bandet er i kontakt med Guinness Rekordbok for å befeste deres posisjon som det bandet som gjennom tidene har skrevet flest julelåter.

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– «Hjernedøde idioter» av Ronny Pøbel.

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Pretty Uglies.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– John Dee, Brekkerock.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Petter Baarli, Backstreet Girls med Kula som hovmester’n.

Årets beste publikum?

– Brekkerock.

Hva er årets låt for deg?

– Cockroach Clan – «Believer».

Spørsmål fra Spira: Var det verdt det?

– Ja det var verdt det, helt overkonge! 1-2-3, sier Ronny Pøbel.

Ronny Pøbels spørsmål til en annen artist i denne julekalenderen: «Hvem er gitaristen i Ac/Dc? Hvor mange album har Ac/Dc gitt ut? Hva heter trommisen i Ac/Dc? Når ble Back in Black gitt ut»? (Hvem som får spørsmålet kan du lese om i luke 3).

Hva er din spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*