Julekalender 2019, Luke 0 – Blood Command

Foto: Øystein Grutle Haara
Tradisjonen tro ble det jammen julekalender også i år. Hver dag frem mot julaften kan du nyte musikk og anbefalinger fra ulike artister. Årets spørsmål retter i tillegg litt fokus mot klima, noe vi ikke kunne unngå etter årets klimafokus.
Vi er overveldet over hvor mange som ønsker å delta under årets julekalender. Vi sitter faktisk med en luke for mye, derfor velger vi å utvide med luke 0. I dag er det Yngve Andersen i Blood Command som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Karin Park. Enjoy!

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen deltakende artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

Det Bergen-baserte bandet har i et tiår gitt en stemme til utskudd over hele verden gjennom knivskarp rock og kamikaze pop-hooks. De kan også flotte seg med både Årets Urørt-nominasjon i 2011 og Spellemann-nominasjon for beste rockeplate i 2012, konserter med band som Against Us og Refused, og vært på europaturné med ingen ringere enn Biffy Clyro.

I 2014 forlot vokalist Silje Tombre bandet og ble erstattet av Karina Ljone men på egne premisser kjørte de hardt på videre og i 2017 gav de ut Cult Drugs. Toppkarakterene kom som perler på en snor, og bandet ble beskrevet som «en av verdens best bevarte hemmeligheter». Tidligere i år slapp de sin fjerde EP Return of The Arsonist. I følge poster på bandens Facebook-side er de nå igang med innspillingen av album nr. 4, i mellomtiden får vi kose oss med julekalender.

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

–  Kanskje ikke viktig, men det har vært for mange reunioner av band. Det må det bli slutt på.

Oslo Ess synger utelukkende om å sykle rundt på sykkelen sin og skyte med sprettert så det er en no brainer. De vekker awareness rundt miljøvennlige aktiviteter.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

–  Oslo Ess synger utelukkende om å sykle rundt på sykkelen sin og skyte med sprettert så det er en no brainer. De vekker awareness rundt miljøvennlige aktiviteter.

–  Honningbarna hadde også vært et naturlig valg da man automatisk hadde fått alle som tar samfunnsfag på universitetet til å komme. Et garantert trekkplaster som underholder.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

–  You Wont Get What You Want av Daughters

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– Folk og Røvere i Kardemomme By – «Kardemommeloven»

Har du tips til et nytt band du har troa på?

–  Kanskje ikke ett nytt band, men Golden Core fra Ammerud har jeg meget stor troen på. De er drita unge nå og har allerede helt sinnsykt roen. Gleder meg til å følge med på fortsettelsen. Combos fra Trondheim kommer også til å ta over verden snart.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

–  25. mai på Underlig i Bergen som var vårt releaseparty var ganske fett. Knust glass og blod over alt og knallgod stemning.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

–  Daughters. Nuff said

Årets beste publikum?

–  Awaketeam. Fra nå av og til evig tid.

Hva er årets låt for deg?

–  Christer Sandelin – «Det Hon Vill ha». Gitt ut i 1989, men oppdaget i år av oss på tur til Sverige og spilt halvt ihjel.

 

– Vitsen for oss er å kunne få rocke løs så mye som mulig

Spørsmål fra Karin Park: Vad är vitsen med det du håller på med?

– Vitsen for oss er å kunne få rocke løs så mye som mulig. Noe som vi elsker. For vi faen elsker rock! At musikken vår kan bety noe for noen trekker ikke akkurat ned heller.

Blood Command sitt spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: «Hva hadde vært din definetive drømmepeak som artist? Altså hva er situasjonen da»? (Hvem som får spørsmålet kan du lese om i luke  7).

Hva er din/deres spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*