Julekalender 2019, Luke 20 – SOFIA

FOTO: SOFIA
I dag er det SOFIA som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Ine Hoem.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det

SOFIA dukket først opp i vårt søkelys for like over ett år siden, med sin andre singel, «Follow You»Siden den gang har hun gitt ut to nye singler, og den nyeste, «I Don’t Want to Lose a Friend» for bare en uke siden. Dette blir også nesten nøyaktig ett år etter «Follow You», og er en fantastisk fortsettelse på SOFIAs artistkarrière.

I løpet av sine 18 år, har hun allerede rukket å utgi fire singler, spilt en rekke konserter (deriblant NRK Sommeråpent), og blitt nominert til Luttprisen to år på rad! Luttprisen er en egen utdeling for årets artister fra Sogn og Fjordane, og blant tidligere vinnere finner vi navn som Eva Weel Skram og Thea Hjelmeland.

 

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

– Eg digger Aurora sin “The Seed” som snakker om klimakrisa vi står ovanfor.

– Det kulaste som har skjedd i år er at eg fekk spele på NRK Sommeråpent. Min første direktesendte TV-framføring! Vill Vill Vest i Bergen i september var også rått. Ein annan ting som har skjedd siste året er at eg ikkje lenger studerer musikk. Det var en rar overgang å gå fra musikklinja på vidaregåande til folkehøgskule. Men det er interessant å sjå kva det gjer med musikken. Eg har meir tid til å skrive låter og føler ikkje lenger det samme ytre presset på å måtte øve og skrive og studere. Kanskje blomstrer låtskrivinga då?

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Eg digger Aurora sin “The Seed” som snakker om klimakrisa vi står ovanfor. Eg trur ho hadde hatt mykje klokt å seie i tillegg til å synge. Susanne Sundfør hadde eg også gjerne tatt med meg.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– Oi, hjelp. Det måtte blitt eitt av albuma til JJ Heller. Ho har så mange gode og oppmuntrande tekster. Kanskje The Pretty & The Plain.

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– Kult spørsmål! Eg er eigentleg ikkje særlig engasjert i politikk, men digger å snakke om religion. Ikkje heilt det samme, men den låtteksten som ligg nærast mitt kristne livssyn måtte kanskje ha vore Lauren Daigle sin “You Say”. Den inneheld så mykje sannhet!

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Eg har veldig trua på Finding Neo! Hardtjobbande, dyktige og kreative folk. I tillegg kjenner eg ei som har begynt å satse ordentlig på musikk no i det siste: Sissel Marie. Elsker musikken hennar!

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Det må vere NRK Sommeråpent! (Sjekk ut 18.august 20 minutt uti;)

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Skal eg vere heilt ærlig, har eg nesten aldri sett Grevinnen og Hovmesteren. Og kva slags musikk som er brukt, har eg i alle fall ikkje peiling på. Kanskje Peter Salem kan stå for live-musikken. Han har laga soundtracket til favorittserien min Call the Midwife! Jordmødre i aust-London på 50-talet. Man må bare elske det!

Årets beste publikum?

– Årets beste publikum er Blest-festivalen sitt! Publikummet er frå Sogn og Fjordane. Kan det vere ein samanheng?

Hva er årets låt for deg?

– Skal eg vere heilt ærlig, har eg nesten aldri sett Grevinnen og Hovmesteren.

– Ååå det er kjempevanskelig å svare på. Eg hører som regel på ei låt i 10 dager og så blir eg lei og hører aldri på den igjen. Så det å velge årets låt er i alle fall ikkje lett. “Lucy” av Still Woozy er likevel ei låt eg sjelden blir lei av.

Spørsmål fra Ine Hoem: Om du skulle gjort en duett med noen, hvem som helst, hvem skulle det vært og hva slags låt ville dere sunget?

– Oi for et vanskelig spørsmål! Viss eg kunne gjort en duett med nokon, kunne det jo for eksempel vært Kacey Musgraves. Trur enten «Rainbow» eller «Butterflies» hadde vore nydelige å synge duett på!

SOFIA sitt spørsmål til annen artist i denne julekalenderen. «Kva låt får opp energinivået ditt på eit blunk»? (Hvem som fikk spørsmålet kan du lese om i luke 6).

Hva er din spilleliste akkurat nå?

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*