Julekalender, Luke 19 – Dingo Dangerous

Foto: Rune Mareliussen
I dag er det Dingo Dangerous (Dingo D) som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Charlotte Qvale.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen deltagende artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

Etter årets feiring av norsk hiphop-kultur på Lairofestivalen i Bodø tidligere i høst, hvisket en fugl som hadde vært der navnet Dingo D til meg. Dingo D hadde imponert under festivalen. Dingo D kommer egentlig fra Bodø men er nå basert i hovedstaden. Han er kjent som frontfigur i gruppene Bambino Steel og Dingo Deadmen, og var en av mange som deltok på remixen til Joddski-låta «Jævla Nordlendinga» feat. Heile FORBANNA NORDNORGE.

Dingo D har sluppet flere solo rap-singler, blant andre «10.000 Drømmeskudd». Denne ble spilt en del på National Rapshow og fikk i tillegg egen musikkvideo. Det ble også laget en G-Mix av låta på hele 9 minutter. I 2018 slapp han EP’en Tenk På Mæ sammen med Babino Steel som innholder en gjesteopptreden av Joddski i låta «Hodepine» og Petter Baarli i låta»Petter Baarli». Nå for tiden jobber han i studio med Albert Haugen (Joddski DJ , Produsent, mm), og er snart klar for å gi ut sin første rap fullengder.

Det blir spennende å følge med på hva Dingo D kommer med fremover. Første singel ut fra hans kommende rap-skive blir «Pilsens Bursdag», som etter planen slippes tidlig på nyåret. Vi gleder oss!

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

Jeg har fått spilt inn ny EP med mitt band Bambino Steel, Minne (kommer på nyåret). Jeg har kommet ordentlig i gang med min solo debut rap skive! Samt at jeg spilte på den helt ferske, første utgaven av Lairofestivalen i Bodø.

– At jeg har fått spilt inn ny EP med mitt band Bambino Steel, Minne (kommer på nyåret). Jeg har kommet ordentlig i gang med min solo debut rap skive! Samt at jeg spilte på den helt ferske, første utgaven av Lairofestivalen i Bodø.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Jeg ville ha håpet på en aller siste reunion med Black Sabbath, og hatt med Iggy Pop og Queens Of The Stone Age. Ingen av dem er helt klimaentusiaster, men kronene hadde rullet inn på billettsalget og jeg hadde fått spilt med helter!

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– Villhissig spørsmål mtp å velge en skive, men armageddonscenario og en skive måtte det ha vært Marilyn Manson – Mechanical Animals. Takk for oss verden!

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– Bob Dylan – «Hurricane», fantastisk sang på alle måter.

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Jeg anbefaler å sjekke ut 2 potente norske rappere. Belizio fra Kristiansand og Foad Noor fra Tromsø!

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Lairofestivalen som var i Bodø 20. & 21. September i år. Første rene Rap/hip hop festivalen i Norge siden festivalen 2XH så vidt meg bekjent.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Enten noe god gammeldags Tom Waits eller Dr. John.

Årets beste publikum?

Publikumet på Lairofestivalen, villbra stemning og jeg var jo tross alt på hjemmebane. BODØ CITY , BODØ BY!

– Publikumet på Lairofestivalen, villbra stemning og jeg var jo tross alt på hjemmebane.

BODØ CITY , BODØ BY!

Hva er årets låt for deg?

– Mange gode låter, men de jeg har kicket mest på må kanskje være Tøyen Holding – «Vito» og Jim Jones – «State of the union».

Spørsmål fra Charlotte Qvale: Vil du helst ha en milliard streams og null kred, eller 50 000 streams og Spellemann? Jeg er klar over at man kan få begge deler, men dette er altså valgmulighetene jeg serverer.

– Det er klart at det er sikkert veldig mange dører som åpner seg innenfor og utenfor musikk hvis man har 1 milliard streams. Kan sikkert få til veldig mange av de samarbeidene man evt. ønsker. Spille store gigs og kronene ruller inn. Men jeg ville nok ha valgt Spelleman og 50k streams.

Dingo Dangerous sitt spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: «Hvilken 5 artister/musikere har inspirert deg mye»? (Hvem som fikk spørsmålet kan du lese om i luke 12).

Hva er din spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*