Julekalender, Luke 2 – ICYMI: Himmellegeme & Kim Myhr

I dagens julekalender ønsker vi å fremheve 2 albumslipp som vi ikke fikk dekket tidligere i høst.

Døgnet har som kjent bare 24 timer, og med en hverdagskabal som stadig må gå opp er det dessverre ikke alt vi får anledning til å skrive om her på disharmoni. Vi ser derfor på julekalenderen som en ideell måte å fremheve noen av de artistene og utgivelsene som vi gjerne skulle fått laget noen saker på tidligere.

Psykedelisk rock fra Bergen

Det ene av disse slippene er «Myth of Earth», debutalbumet til bergensbandet Himmellegeme. Musikken deres fusjonerer psykedelisk og progressiv rock i et mørkt, melankolsk og utenomjordisk lydbilde. Bandet består av Aleksander Vormestrand (Vokal og gitar), Hein Alexander Olson (Gitar), Lauritz Isaksen (Keyboard), Erik Alfredson (Bass), og Thord Nordli (Trommer).

Hør «Myth of Earth» i bunnen av artikkelen!

Albumet kom ut den 6. oktober via Karisma Records. Det er spilt inn i Broen Studios, og er produsert av Anders Bjelland, kjent fra blant annet Electric Eye og Hypertext. Lydbildet vil kunne blidgjøre fans av Sigur Rós, Pink Floyd, Seigmen, Jeff Buckley, og Radiohead. Bandet hadde en turné med det etter hvert relativt velkjente bandet Vulture Industries tidligere i høst.

Oseanisk og hypnotiserende

Den andre utgivelsen som fortjener oppmerksomhet er «You | me» fra Kim Myhr, gitt ut via Hubro Music. Etter å i en årrekke ha reist verden rundt å gjort improviserte solo-gitarkonserter låste Kim seg inn i studio og brukte fem måneder på å bygge, lag for lag, de to episke og instrumentalsporene som utgjør «You | me». På laget har han invitert sine tre favoritt trommeslagere: Tony Buck (The Necks), Ingar Zach (Dans les Arbres) og Hans Hulbækmo (Broen, Skadedyr, Moskus). Myhr selv står for gitarer og elektronikk.

Hør «You I Me» i bunnen av artikkelen!

Albumet er utfallet av en fem måneders lang studioprosess i Sound Office i Oslo. Albumet er mikset av Johnny Skalleberg, mastret av Marcus Schmickler, og produsert av Myhr selv. Plata markerer et skifte for Myhr etter hans samarbeid med Jenny Hval og Trondheim Jazzorkester på albumet «In The End His Voice Will Be The Sound of Paper» og hans andre soloalbum «Bloom», begge fra 2016. «You I me» er i sin helhet basert på én enkeltstående ide – en puls som går gjennom hele platen, med teksturer og detaljer som gradvis tilføyes. Det hele ender opp i en vedvarende og nærmest oseanisk lytteropplevelse. Anbefales!

Himmellegeme på Facebook

Kim Myhr på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*