Jungle på Bergenfest 2019

Behagelig sommerjam med engelske Jungle på Bergenfest.

Vurdering

Jungle på Bergenfest 2019: 4/6Karakter 4
Første dag av Bergenfest er godt i gang i det den britiske soulgruppen Jungle inntar Bastionen på første dag av Bergenfest. Bandet besto originalt av produsent-duoen Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland, men har utviklet seg til å bli et liveband med syv musikere. Scenen er nå fylt opp med to trommesett og musikere som utstråler selvtillit. De ser bra ut. Bergenfest har lovd ”perfekt sommerjam med fengende poptoner med hint av funk, RnB og soul”.

Sommerstemning

Det nydelige sommerværet kombinert med den funky musikken gjør konserten til det perfekte stedet å være.

Bandet henter inspirasjon fra 80-tallets britiske Imagination, Fun Boy Three, I-Level og Fine Young Cannibals. Falsettene deres minner om Bee Gees. Bastionen kler å ha en hel jungel på scenen, og det nydelige sommerværet kombinert med den funky musikken gjør konserten til det perfekte stedet å være. De leverer deilige låter som flyter over i hverandre og gir en følelse av at dette er starten på en sommer som kan bringe hva som helst. Sangene minner om hverandre, men det er også noe fint og meditativt over denne tidløse driven av låter.

Publikum ser avslappet og fornøyd ut og det er en pratsom, behagelig stemning. Det er som om coolheten til Jungle har smittet over på publikum. Fra siden hører jeg «det her er loungemusikk» og kommentaren er ganske spot on. Bandets selvtillit er deilig å være rundt og det virker ikke som de prøver, de bare er kule.

Foto: Tuva Åserud

Knipsing i plenum

Fra siden hører jeg «det her er loungemusikk» og kommentaren er ganske spot on.

Det hele kulminerer mot slutten når de spiller deres store hit fra 2014, «Busy Earnin'». Om man var usikker på hvem Jungle var, skjønner man det nå. Jungelbeboerne får publikum med og hender strekker seg oppover. På et tidspunkt skrus musikken av og man hører kun publikum. Jungle oppfordrer oss til å knipse, og lyden av fingre i plenum er tilfredsstillende.

De avslutter det hele med en kort rockesekvens, etter at vokalisten konstanterer at «litt rock må en ha«. Det er mulig konserten vil gå i glemmeboken innen festivalen er over, men her og nå er det er et utrolig deilig sted å være. Substansløst, lett og den perfekte sommerjam.

Foto: Tuva Åserud

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*