Kamelen og venner byr opp til helaften

En kveld som slo forventingene.

Foto: Emil Harreschou

Det er fredag 12. januar 2018 og Kamelen på Sentrum Scene blir første konsert for meg i år. Kamelen er en av de heiteste Bergens-ræpperne for tiden, og det forventes at han har med seg noen gjester. De som har møtt opp tidlig kan nyte NMGs DJ snurre plater. Han kan greiene sine og det hele låter jævlig bra inne på Sentrum Scene. Salen fylles raskt opp. Stemningen er god, men det begynner å bli trangt om plassen.

 

Første mann på er en overraskelse for de fleste. 13 år gamle Ari representerer Grünerløkka og gir mye liv til salen. Han leverer grove rim. Kveldens første slåsskamp bryter ut og unge Ari tar en pause i parten sin for å fortelle oss at det ikke er kult å slåss. Kunnskapen faller på døve ører og det skal bli en lang kveld med utbrudd av små slåsskamper mellom de yngste konsertgjengerne.

Så mye bra hip-hop at man egentlig er mett.

Det blir en ganske god liste med gjester. KingSkurkOne er en etterlengtet ræpper for meg å se, da det alltid har vært noe som har kommet i veien. Han skuffet på ingen måte og gjør det imponerende godt live. Lars Vaular og OnklP dukket også opp uten å ta for mye plass. Før Kamelen har kommet på, er man blitt bydd på så mye bra hip-hop at man egentlig er mett.

Kamelen går på og publikum tar av. Det er tydelig at Kamelen er en større ræpper i Oslo enn det jeg hadde trodd i forkant av konserten. Kamelen er ikke bare tøff i trynet slik man kan se han i musikkvideoer, men setter pris på øyeblikket og sprer positiv energi. Publikum slåss enda. Etter hvert spiller han bængere som Beng beng beng og Si ingenting. Heftig og hardt.

Ett fullstappet Sentrum Scene er blitt servert en fullkommen hip-hop helaften. Her var det noe for alle. For min del var Kamelen langt unna noe høydepunkt, men det gjorde ikke noe at han var der han og.

Kamelen – Sentrum Scene – 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*