KLISH og Erling Ramskjell med nytt prosjekt: Hva er det som spiser meg om natten

Estetikk: Martin Losvik
De to kompisene Erling Ramskjell og Jon-Are Masternes aka KLISH, er ute med en singel fra det de selv kaller sin «nye musikalske lausunge». Prosjektet har de kalt Hva er det som spiser meg om natten, og låten har fått navnet «Grusomt fort».

Rapperen Klish og visepop-rockeren Erling Ramskjell? Kanskje vil noen tenke at det er rart at to som kommer fra så vidt forskjellige musikalske omland, kan samarbeide om musikk? Ingen grunn til å være skeptisk, for dette fungerer veldig bra.

De to har for øvrig samarbeidet før, både i konsertsammenheng og også på utgivelsen «All tid e merkelig.» I intervjuet vi gjorde med Klish tidligere i år, sier han dette om samarbeidet mellom dem: – Jeg og han har det til felles at vi elsker kreative formuleringer. Vi har en interessant Facebook-chat gående hvor den ene prøver å kløyve mer ord enn den andre (latter).

Intervju med KLISH.

Akustisk versjon av «Grusomt fort»

Roadmovie

«Grusomt fort» er en slags roadmovie som handler om å ville «flykte bort fra noe man ikke vil være med på lenger, selskaper og storsamfunn…» Det er en god blanding av de to artistenes musikalske bumerker, det hele smelter sammen til en fin helhet. Låten veksler mellom å være i melankolsk, rolig leie og til å være mer uptempo. KLISH synger og rapper over fløyte-/synthlyder, gitar, trommer og bass.

Finurlige språklige bilder? Selvsagt! Med Erling og KLISH det bare bli sånn. En liten smakebit på akkurat det: «Ser en gnist i øyan/blitt en pyroman.»

«Grusomt fort» er en del av albumet Radikal Merkelighet 2 som er ventet å komme i starten av september. Vi gleder oss enormt til å høre mer fra disse to snurrige herrene.

Låten er gitt ut på Westergaard Records. Sjekk den ut her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*