Konradsen og Emil Karlsen med ny låt på samenes nasjonaldag

Konradsen. Foto: Marthe Thu
Den nordnorske duoen Konradsen har fått med seg den samiske artisten Emil Karlsen på sitt siste låtslipp. «Dološ Viessu» betyr «huset fra den gamle tida,» og er en joik fremført av Emil Karlsen i samarbeid med Konradsen.

«Gamle hus joiker om du lytter til veggene. Denne joiken er følelsen av å gjeste et riktig gammelt hus med noen andres historie», sier Emil Karlsen om «Dološ Viessu.» Emil Karlsen og den ene halvparten av Konradsen, Jenny Marie Sabel, er begge fra Storfjord og har vært naboer gjennom hele oppveksten. 

Konradsen har et bevisst forhold til samenes nasjonaldag og ønsker å sette fokus på hva dagen betyr for det samiske samfunnet. Jenny: «Det er fint å se hvordan bevisstheten og stoltheten på samiske aner, kultur og historie kommer frem her vi bor. Nå vil ungdom med samiske aner heller ha kofte enn bunad. Det er gøy å se!»

Emil Karlsen. Pressebilde.

Konradsen består av Eirik Vildgren og før nevnte Jenny Marie Sabel. De vant en spelemann i indie/alternativ-klassen i 2020 og på den samiske nasjonaldagen er de nå ute med to singler/en dobbelsingel som består av «Dološ Viessu» og låten «Scandinavian Dynamite.»

«Dološ Viessu» er en rolig joik som består av vart og vakkert pianospill fra Eirik Vildgren og følsom vokal og joik fra Emil Karlsen. Låten(e) er produsert av Konradsen, miksa av Øystein Frantzvåg og mastra av Morgan Nicolaysen.

Sjekk for øvrig ut disharmoni sin fine samiske spilleliste her.

Lihkku beivviin! Læhkoeh biejjine! Vuorbbe biejvijn!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*