Konserttips: Siena Root + Orsak:Oslo på Revolver

Foto: Promobilde
Førstkommende lørdag serveres svensk hippie-vennlig årgangsrock og svorsk doomblues på Revolver!

Vi i disharmoni har lenge hatt et brennende ønske om å i større grad å anbefale konserter og events FØR de faktisk finner sted, slik at våre ærede lesere kan bli tipset om spennende band og arrangementer de ellers kanskje ikke hadde fått med seg. Vi håper å gjøre dette mer og mer gjennom 2020, og dette blir den første av forhåpentligvis mange saker i kategorien «Konserttips».

Siena Root er et svensk rockeband heftig influert av sounden fra 60- og 70-tallet. De har siden oppstarten i Stockholm på slutten av 90-tallet opparbeidet seg legendestatus innen sin sjanger. De er kjent for sin heftige orgelbruk, hyppige gjesteartist-besøk, og en psykedelisk vibb som gjennomsyrer alt de foretar seg.

Orsak:Oslo startet da gitarist Christian Andersson flyttet fra hjembyen Göteborg for å jobbe som kokk i Oslo i 2010. Han flyttet inn i en rimelig bopæl i Torggata, hvor han blant annet endte opp med å bo sammen med trommeslager Øyvind Minsaas. De ble fort venner, men blues/roots/reggae-gitarist Christian så ikke for seg noe bandsamarbeid metal/rock-trommis Øyvind. Etter hvert ble det likevel musikk, og i 2014 EP-debuterte bandet med Torggata Sway, den første av mange utgivelser. Sjangermessig beskriver de sounden sin med følgende ord: «dark slow brew containing of psych, dystopian post-rock and trippy space blues». Hva er det å ikke like her?

Arrangementet finner sted på Revolver i Oslo lørdag 22. februar, og er i regi av Høstsabbat. For mer informasjon, sjekk ut arrangementets Facebook-side.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*