Kråkesølv-medlem ute med EP-en Brenn det her

Promobilde
Ikke før har Kristoffer Nohr Unstad sluppet singel, så kommer Kråkesølv-buddy Fredrik Olsens alter ego Odrik Frelsen med EP. 

De to herrene bedyrer at de ikke var spesielt musikalsk produktive under korona-perioden, men vi tillater oss å tvile litt på det i og med at de to bandkompisene begge kommer med fullengdere i løpet av året.

Der Kristoffer Nohr Unstad fortsetter mer i Kråkesølv-lendet, har Odrik Frelsen tatt et ganske langt steg fra indie-soundet og rett og slett sluppet en samling hiphop-/rap-låter på EP-en Brenn det her. Det er trinn én av det som skal munne ut i et album som er tenkt utgitt før sommeren.

EP-en kom, i hvert fall for undertegnede, ut av det blå og ble sluppet onsdag. Vanligvis følges nye utgivelser av promo-materiale og forhåndsomtaler, men det har vært et poeng for Odrik Frelsen å unngå peset et plateslipp vanligvis medfører. Det å slippe opp, ha det gøy og slippe mye av det praktiske og forretningsmessige rundt et slipp, har vært sentralt i prosessen.

Mer direkte tekster

I tillegg til det åpenbare faktum at musikken ligger langt unna det han gjør med Kråkesølv, er tekstene mer direkte og ærlige og følger delvis hiphop-mantraet om at ting skal være mer brautende og storkjefta. Lydmessig er det til tider mer dystert med – etter Odrik sitt eget utsagn – gode innslag av trap.

At Fredrik Olsen er en dyktig og oppfinnsom tekstforfatter vet de som har fulgt Kråkesølv og solokarrieren til Olsen. Han viderefører det gode tekstlige arbeidet på Brenn det her, selv om formen naturlig nok er annerledes. Det er mange gode vendinger, mye dobbel bunn og humor her. Samtidig ligger det en undertone av mørkhet i tekstene. At han vil vi skal få et litt annet og litt mer nyansert og sammensatt bilde av hvem han er, kommer spesielt godt fram i låten «Se på gutten»: «Hvordan kan han si nå sånt/han som ser så snill ut?».

Han har fått hjelp av mer erfarne folk innen sjangeren: Jørgen Nordeng og RSP, begge kjente navn fra det nordnorske miljøet, bidrar på to av låtene. Spesielt gjør Nordeng en meget god figur på låten «Løping». En låt hvor Nordeng greier å legge inn flere referanser til Kråkesølv-låter.

Et stort steg bort fra indie og visepop

Det er forfriskende at Odrik Frelsen tør å ta et såpass stort steg bort fra visepop-/indielandskapet han vanligvis beveger seg i. Jeg syns han behersker formatet veldig godt, og ifølge han sjøl var det fordi han plutselig greide å knekke koden for hvordan man lager bra rap. En musikkform han har fulgt lenge.

Så venter vi spent på del to av denne totrinnsraketten. De første fem låtene lover i hvert fall veldig godt. Vi kommer tilbake med omtale av hele albumet og intervju etter hvert.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/4Vbo1AXVQ3PySnws4DugjX?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*