Kristian Kaupang er ute med singelen «Hi»

Foto: Kai Hansen
Kristian Kaupang går svanger med et nytt album. Første smakebit fra det kommende albumet Sorry, Tom er her. Låten heter «Hi».

Fra før har Kaupang sluppet en EP og to album. Den forrige fullengderen hans, I morra kjører du forbi (2020), fikk strålende kritikker. Det er en velprodusert pop-plate med gode tekster. Nå er altså et nytt album på trappene. Det er tenkt utgitt i mai.

Piano som utgangspunkt

Singelen «Hi» tar utgangspunkt i og er bygd opp rundt piano:

– Jeg fikk stemt opp mitt barndomspiano. Det har stått falskt i et hjørne der jeg bor. Denne singelen her, og mesteparten av plata, er skrevet på piano. En annen innfallsvinkel, men det har vært gøy. Sangen ble skrevet for ca. ett år siden. Jeg hadde et dikt som utgangspunkt, et dikt som ble til da jeg satt på en ladestasjon og lengta etter vår.

Coverdesign: Kristian Kaupang

Det er det å lengte etter at noe nytt skal dukke opp som på mange måter er den røde tråden i låten:

og nå går du i hi
og du venter tålmodig
på et nytt år
og en ny vår
å krype ut i
når mørketida
endelig
er forbi

[iframe width=»678″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/vxxgkYjEhMk» title=»YouTube video player» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Helårsmelankoliker

Kristian Kaupang beskriver seg selv som en helårsmelankoliker og sier at koronaperioden har vært tung:

– Det har jo vært spesielt de to siste årene. Man har jo fått følelsene av at man bare venter at det skal blåse over og at ting skal bli greit. Samtidig vil jeg ikke at det skal være en pandemilåt. Referansen til John Coltrane kommer nok av at jeg har hørt mye på albumet hans som heter Ballads. Det er noe med tonen på plata som inspirerer meg.

Disse har bidratt på «Hi»:

Kristian Kaupang: Piano, akustisk gitar, trommeprogrammering og vokal
Edvard Tronstad: Elgitar
Kristoffer Kjelling: Bassgitar
Alf Fylkesnes: Trommer
Birri (Brita Skare Malvik): Kor
Bendik Brænne: Saksofon

Produsent: Edvard Tronstad

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/6Vq1svKWsCwOtmvcY47rgU?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*