Live-suksess for Terje Tysland fra Bar Moskus

Foto: Skjermbilde
Terje Tysland holdt online-konsert på Bar Moskus fredag kveld. Han passerte 5000 seere på «live-streamen».

Fredag kveld kl. 20 begynte Terje Tysland sin online-konsert fra Bar Moskus i Trondheim. Før han var ferdig, hadde 5100 tilhørere fulgt opptredenen hans direkte på Facebook. Dette er det meste jeg har sett så langt i denne «streaming-perioden.» Det er interessant at det er en sånn litt «rufsete rocketype» som Terje Tysland som bryter denne grensa på 5000 tilhørere «live» på Facebook. Dagen etter har også antallet visninger allerede passert femti tusen.

Han varierte mellom låter med ulik stil og instrumentering.

Terje startet rolig denne kvelden med låten «Bøgda mi». Han var ellers fort i gang med den løse og ledige praten, og han refererte først til en sint vestlending som hadde uttalt at «en time med Terje Tysland var å sammenlikne med et kvarter i helvetet».

Han viste ellers til at han hadde tatt imot ønsker i forkant av denne online-konserten. Disse hadde oversteget ett hundrede i antall, så det måtte eventuelt bli en føljetong av konserter for å oppfylle alt dette. Terje Tysland har litt sanger å ta av, for han har spilt inn rundt 260 stykker.
Han varierte mellom låter med ulik stil og instrumentering. Han hadde med seg to musikere som han presenterte som Raymond på bass og Daniel på ulike gitarer. Begge to passet fint til musikken til Terje Tysland.

Foto: Skjermbilde
Godt gitararbeid og god kok i chatten

Gitaristen spilte både akustisk og elektrisk gitar, og han fylte godt ut Terje på vokal og akustisk rytmegitar. På sangen «Heile livet» spilte han også steelgitar.
Jeg vil stoppe opp litt ved gitararbeidet, for her var det en del å glede seg over. Det var noen fine akustiske soloer, og det var også en luftig og litt overstyrt gitarlyd på enkelte andre sanger. På den rolige, men intense «Kjærlighetsvise», brukte han nettopp en slik effekt. Jeg vil også trekke frem hvordan han løste el-gitarjobben på rockelåten «»Send mæ en øl», for her mener jeg det var en del nytt å høre.

Terje selv skiftet over til trekkspill på et par låter midtveis ut i settet, på «Bingo» og «Dørvakta». Dette ga en fin variasjon i konserten, og det er naturligvis også et av varemerkene ved Tysland som artist.

Lyrikken til Terje Tysland er ikke akkurat av den mest sofistikerte sorten, men jeg mener faktisk at han har noe å si.

I chaten var det stor aktivitet med fortrinnsvis takkemeldinger av ulike slag, samt utsagn av typen «stå på, kjør på, fantastisk, kjempekonsert, send en øl te mæ å osv». Nå fikk jeg kun med meg litt av dette, men jeg så at rockevokalisten Bente Smaavik Borge uttalte at «Kjærlighetsvise» er den låten hun har likt best over lengre tid. Personlig mener jeg at den kanskje også gjorde størst inntrykk i går kveld.

Lyrikken til Terje Tysland er ikke akkurat av den mest sofistikerte sorten. Det finner man ut bare ved å lese setlista nedenfor. Tekstene er ikke egnet for de mest kondisjonerte salonger, men jeg mener faktisk at han har en del bra å si.

Praten mellom låtene var som nevnt løs og ledig, og han håndterte i alle fall kommunikasjonen med publikum. Om all praten var like presis og viktig, kan nå være en annen sak.  Jeg tror det fungerte overfor fansen.


Settliste:
Bøgda mi
Klokker’n og kjærligheta
Hvis du går?
Send mæ en øl
Græva mæ ned
Kjærlighetsvise
Bingo
Dørvakta
Nå går det på ræva
Heile livet for dæ
Gutta på by’n

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*