Online-konsert med Slowgold fra Kungsten Studios

Göteborg-bandet Slowgold spilte online-konsert i regi av GAFFA Sverige torsdag kveld. Det ble en sjarmerende og stemningsfull affære fra Kungsten Studios i Göteborg. Det var her det nye albumet til Slowgold, Aska, ble spilt inn. Det burde med andre ord være et lokale de trives godt i og sånn sett et godt utgangspunkt for at det skulle bli en bra konsert.
Svensk dreampop

Det svenske bandet Slowgold med Amanda Werne på vokal og gitar i spissen, spiller gitarbaserte og klangfulle låter i dreampop-landskapet. I løpet av den timen de spilte, rakk de over ni låter, hvor to av dem var coverlåter.

Det svenske bandet med Amanda Werne på vokal og gitar i spissen, spiller gitarbaserte og klangfulle låter i dreampop-landskapet.

Amanda Werne er en veldig sjarmerende frontfigur, og underveis i settet ble det en del latter og prat mellom låtene. Kanskje bar det litt vel mye preg av stemningen fra øvingslokalet, men vi skal ikke klandre dem for mye for det, det er ikke så lett å spille uten et ordentlig publikum. «Kan jag få en folköl», utbrøt hun midt i settet. Det fikk hun, og det var ingenting å si på stemningen.

Slowgold starta opp med bass-slagene og tromme-introen til singelen «En dag till» fra det nye albumet. De fortsatte med den andre singelen fra det samme albumet, «Nåt». Så gikk de inn i Neil Young-land med «Inte här». Her fikk vi se og høre at Amanda Werne i tillegg til å være dyktig på gitar også behersker munnspill.

Foto: Skjermbilde
Gode coverlåter

Slowgold spilte coverlåter av Chris Isaak og Kate Bush.

Som før nevnt spilte de et par coverlåter. Først spilte de en svensk versjon av Chris Isaak-låten «Wicked Game». Det er en låt som passer som hånd i hanske til soundet til Slowgold.

Kate Bush sin «Wuthering Heights» var den andre coverlåten de framførte. Amanda behersker vokalbiten nesten overraskende bra. Overraskende i den forstand at det er en krevende låt å synge, ikke fordi ikke Amanda Werne har stemmeprakten i orden. Det har hun så absolutt. Hun og bandet rotet litt med kompet underveis, men det var mer sjarmerende enn plagsomt.

Så avsluttet de med to låter fra det forrige albumet Mörkare, henholdsvis «Verklighet» og «Mod». Låtene til Slowgold er veldig stemningsfulle, og vi fikk servert en fin time med god musikk og litt pludder. Noe mer skal vi ikke forlange, men det skal bli godt å se Slowgold live på ordentlig etter hvert. Kommer de til Norge er det bare å skaffe seg billett uten å nøle.

Se hele konserten her:

Settliste:

  1. En dag till
  2. Nåt
  3. Inte här
  4. Stänga ner
  5. Wicked Game (Chris Isaak)
  6. En sådan vår
  7. Wuthering Heights (Kate Bush)
  8. Verklighet
  9. Mod

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*