Synne Vo med ny låt og video – «Ikkje tenk på meg»

Foto: Jonas Hansebråten
Vi tok en prat med Synne Vo i forbindelse med videoslippet til «Ikkje tenk på meg».

21 år gamle Synne Vo er fra Lesja i Gudbrandsdalen og er for tiden bosatt i Oslo. Hun lager, og synger, sine egne låter med tekster på nynorsk. Hun har tidligere sluppet låten «Lær meg å leve», en låt som fikk en del radiospilling da den kom for halvannet år siden. Nå er hun ute med ny singel og video. Videoen er regissert av Peter Theisen Amlie som også har regissert musikkvideoer for girl in red, Hanna Mjøen og Cassidy King. Låten heter «Ikkje tenk på meg», og er hyperaktuell i og med at den er lista som «ukas låt» på NRK P3. Ingen dårlig start for en låt som nylig er sluppet ut i verden.

Hvor glad ble du da du fikk vite at «Ikkje tenk på meg» var lista som «ukas låt» på P3?

– Det var så sykt uventet ettersom jeg aldri hadde fått noe bekreftelse på at de hadde hørt på låta, så jeg ble både sjokka og sinnsykt glad!

Si litt om låten?

– Det er en selvsikker låt jeg skrev for å overbevise meg selv om at jeg var ferdig med et brudd jeg gikk gjennom.

– Låten er en upbeat, gitarbasert retropoplåt. Det er en selvsikker låt jeg skrev for å overbevise meg selv om at jeg var ferdig med et brudd jeg gikk gjennom.

Hva var idéen bak videoen?

– Regissøren bak videoen er en god venn av meg, og da han hørte låten fikk han en idé om å filme to «stories» – en der jeg var sammen med en kjip type, som ble alt for full og voldsom ute på byen, og en der jeg var alene med vennene mine og hadde det mye bedre.

Og så har han miksa sammen de to historiene?

– Yes!

Singelen blir med på en kommende EP? Når kommer EP-en?

– Det er planen, men jeg vil ikke si noe spesifikt tidspunkt før det er hugd i stein ettersom det alltid kan forekomme forsinkelser. Jeg vil ikke love noe jeg ikke kan holde, men jeg håper at det kommer en EP med 5-6 låter til høsten.

Hva betyr det for deg å skrive tekster på nynorsk?

– Det er så gøy å få nynorsk til å funke i kommersiell musikk.

– Det er så gøy å få nynorsk til å funke i kommersiell musikk, og i tillegg føles det veldig ekte å skrive tekster på et skriftspråk som ligger så nær dialekten min.

Du har tidligere nevnt artister som Veronica Maggio, Sondre Justad og Daniel Kvammen som store inspirasjonskilder. Er det fortsatt sånn?

– De er fortsatt referanser som jeg bl.a. nevner for produsentene når vi er i studio. Jeg hører også mye på de to svenske artistene Victor Leksell og Estraden. Generelt digger jeg hvordan svenske artister bruker svensk i popmusikken sin, det ser jeg veldig opp til.

Ja, og man ser ofte at du blir sammenlignet med Veronica Maggio. Er det ok for deg, eller blir du litt lei av det?

– Veronica Maggio er en popgudinne!

– Nei, hun er jo en popgudinne! Jeg vil jo selvsagt ikke at musikken skal ligne for mye på det hun gjør, men hvis det er en låtskriver og artist jeg gjerne skulle byttet karriere med måtte det blitt henne!

Har du noe du vil formidle til leserne helt til slutt?

– Bli hjemme i disse tider!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*