Mandalai Lamas – Here Comes the Mandalai Lamas

Foto: Iselin Aurora Irgens Eriksen

Vurdering

Mandalai Lamas – Here Comes the Mandalai Lamas: 5/6Karakter 5

Høyoktan retrorock. Here Comes The Mandalai Lamas er ute i dag gjennom Big Day Records.

Tekst: Odd Harald Opdal

Pow! Det supersoniske lydbildet til Mandalai Lamas fenger umiddelbart. Debutalbumet Here comes the Mandalai Lamas serverer en rockepakke som får minnene på glid, om en musikkperiode som er forbi.

Suggerende jamming, groovy gitarer og vokal med karakter maler et psykedelisk musikklandskap. Kjøleskapet åpnes og volumet heves.

Retro-homage

Både tekstunivers og lyduttrykk viser til tiden bandet spiller seg inn i. Vi er på begge sider av Atlanteren rundt 1966 – 1976, tiåret som ga oss den beste rock’n’rollen noensinne.

Et friskt pust fra svunnen tid, med et overskudd og driv som gjør platen til et viktig rocke-bidrag til Norge anno 2019.

Denne koblingen er tydelig klar fra bandets side, med lånte fraser fra The Beatles («I want to hold your hand»), The Rolling Stones («Queen of the underground») og større bruk av ordet «wanna» enn selv Ramones maktet å presse inn på et album. Elementer fra Link Wray, The Stooges og The Who kan liksom høres i enkelte deler av enkelte spor, og krydrer platen med nikk til gamle helter.

Men selv med alle linkene er ikke dette et lappeteppe i pastisj. Dette er et friskt pust fra svunnen tid, med et overskudd og driv som gjør platen til et viktig rocke-bidrag til Norge anno 2019.

Generation Playstation

Første spor ut setter standarden. «Ancient Headlights» ruller av gårde med drivende munnspill og seig gitar. En skikkelig kul sang med den treffende tekstlinjen om Generation Playstation. Vi er ikke akkurat i peace and love-generasjonen lenger.

Jeg kan bare forestille meg hvor bra dette bandet er live.

«IDKWTDWML (I Don’t Know What To Do With My Life)» har nok størst hit-potensiale, og er allerede i sirkulasjon på enkelte radiostasjoner. Sangen er fengende, og ber om å bli spilt på fester med bratt flaskeføring og umotivert velting av bord.

Sporet har musikkvideo (se over!), der du ser bandet i full vigør med høy spilleglede. Jeg kan bare forestille meg hvor bra dette bandet er live. Med «IDKWTDWML» på hjernen er det eneste som mangler nå billetter til neste konsert med Mandalai Lamas.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*