Burde Miniøya hatt flere barneartister på hovedscenen?

Ny dag nye opplevelser. Tusmørke kjører historietimen i intervju med Silje og undertegnede er spent om Datarock overbeviser Silje og Kasper den siste dagen.

Alle foto: Johannes Andersen

Etter at Daniel Kvammen på kort varsel steppet inn når Lissie avlyste sin opptreden på Miniøya, fikk vi en god avslutning den første dagen i Tøyenparken. Man kunne bare glede seg til nok en dag med kidsa og varmen fra den deilige sola.

Les også: Miniøya Dag 1

Miniøya Dag 2

Den andre dagen i parken byr igjen på fargerike og glade barn, flere konserter, skyggeleting pluss mye mye mer. Vi snakker med barn som gleder seg til Tusmørke og Tigerbussen, men som for det meste ser frem til å bade. De voksne vi snakker med ser frem til Datarocks avslutning av festivalen. Helt siden gjenoppstandelsen i arkadekjelleren på Tilt, har undertegnede hørt mye på Datarock og sett frem til ny konsert med bandet. Energien er ubeskrivelig.

At de henter inspirasjon fra magiverdenen og et fotografi av den sataniske kirkes grunnlegger, er vel heller ingen sjokk.

Vi starter dagen med å intervjue brødrene Momrak i Tusmørke, Benedikt og Kristoffer. Line holder seg unna og Silje står for føringen av samtalen. Brødrene er kjente for å ha nøye gjennomtenkt historie rundt prosjektene sine, og barneprosjektet «Bydyra» faller ikke utenfor den knaggen. På syv minutter klarer brødrene å fylle tiden med historie fra både antikken og renessansen. At de henter inspirasjon fra magiverdenen og et fotografi av den sataniske kirkes grunnlegger, er vel heller ingen sjokk.

Les også: Intervju med Tusmørke på Miniøya

Maya Vik

Vi går rett fra intervju til hovedscenen for å få litt discofunk med Maya Vik, som for vår del er dagens første konsert. Flott opptreden, som du kan lese mer om i anmeldelsen gjort av Silje. Herfra går vi opp til bassenget hvor kidsa får seg en dukkert og pust i sivet.

Les også: Maya Vik @ Miniøya

9 grader nord

Kommer dessverre litt sent til 9 grader nord og får ikke med oss hele konserten. Med instrumenter som bambusfløyte og cajon, tar de publikum med på en spennende reise. Dansbare rytmer og musikalsk blandingsverk. Med stiler som baila, flamenco, karnatisk og jazz. Liker veldig godt versjonen deres av Jokkes Her kommer vinteren.

Tusmørke

I det røde teltet skal Tusmørke fremføre låtene og prosjektet «Bydyra». Utkledd som dyra musikken handler om. Grevling, ekorn, kråke og signekjerringa på trommer. Hun er synsk formidles det.

En solid, morsom og god gjennomføring til et publikum bestående av både barn og voksne. De fleste koser seg inni teltet og barna som står fremst ser ut til å ha det ekstra hyggelig. Progmusikk for barn, som også kan nytes av voksne er midt i blinken denne dagen. At de forteller mellom låtene gjør at barna blir ekstra nysgjerrige. Undertegnedes egne barn sitter midt i rommet på kapra stoler. De er tydelig begeistret der de sitter. Tusmørke er kult, de gjør noe annerledes og kaprer barna.

Silje og Kasper fikk også en god opplevelse her. Når jeg spør dem om karakter er de helt enige rundt dommen. De likte det og Silje påpeker at hun liker spesielt at tekstene var greie å følge med på. Hun likte også rytmene og at de gjorde mye ut av hver låt. Kasper er enig 8/10 til Tusmørke.

Datarock

I hele dag har vi sett barn kledd med røde datarockjoggedresser eller t-skjorter og solbriller. Viser seg at disse skal være med på scenen. Sola som har vært veldig sterk disse dagene har trukket seg litt unna scenekanten så det er skygge helt fremst. Folk trekker seg tett inn i skyggen.

Datarock som har byttet fra røde til sorte joggedresser kommer ut på scenen anført sine faste antrekk. Starter opp kun med gitar og vokal før resten av bandet kommer inn. De voksne er veldig engasjert der de danser vaiende med barna på nakken.

Nå er jo dette en festival for barna», fortsetter han før det kastes ett lass badeballer ut til publikum.

Det blir fest i parken etter de første to låtene. Når Fredrik Saroea sier at de måtte nesten ha noe for de voksne også. «Nå er jo dette en festival for barna», fortsetter han før det kastes ett lass badeballer ut til publikum. Datarock vinner barnehjertene, som bare trekker seg lengre ned for å få en del av leken. Samtidig som de spiller låta Everything.

De får med seg publikum i felles hopping og allsang. Folk er kjempeengasjert. Beste publikum under hele festivalen om vi ser bort fra Hkeem, som spilte for et mye større publikum den første dagen. Når Fa-Fa-Fa kommer strømmende er det bare å sette i gang dansingen. Stemningen er skyhøy.

Når jeg spør Silje og Kasper om deres tanker, får jeg av Kasper at sangene er fengende og gode. At stemninga er bra, men ikke det beste han har hørt. Silje liker beaten og at de får med seg publikum. De er begge enige om at Datarock får 8/10.

Høydepunktene på Miniøya

Når vi tilslutt spør Kasper og Silje om hva som er deres 5 høydepunkter fra de to dagene på festivalen, klarer de ikke fullføre. Kasper klarer fire, mens Silje kun har tre. Vi spør dem like greit hva festivalen kan gjøre annerledes.

Tusmørke burde spilt på hovedscenen.

– Flere barneartister, eller artister for barn på hovedscenen. Artister fra Mgpjr. Tusmørke burde spilt på hovedscenen og maten var for dyr til så små porsjoner. Svarer Silje.

Vi takker Miniøya for at vi fikk være med på festivalen og gleder oss allerede til neste års gjennomføring.

Her er Kasper og Siljes høydepunkter:

Kasper 

1: Hamburger

2: Hkeem

3: Bading

4: Tusmørke

Silje

1: Hkeem

2: Fieh

3: Mocha Latte

ALle foto: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*