Mørkt, skittent, dystopisk og dissonerende – KØBER er ute med ny singel!

Køber, foto Malin Westermann
Foto: Malin Westermann
I dag slipper KØBER singelen «Venter på i morgen» og med seg har han produsent mikke flus og Mest Seff fra Tøyen Holding. KØBER om utgivelsen: «den handler om rasisme, klassekamp, politivold og rappere som dør».

«Venter på i morgen» er siste singel ut før KØBER slipper albumet Aldri Ikke Gassed sammen med mikke flus som står for produksjonen på skiva. «Venter på i morgen» ble skrevet under en pandemi med masse arbeidsledighet, økende forskjeller og rasisme. «Underliggende er også noe som ligner økt kampvilje og frustrasjon hos befolkningen».

KÆBER coverart av Magnus Forbord
Cover: Magnus Forbord

Mens KØBER er en artist som er kjent for å være politisk i tekstene sine er Mest Seff mer kjent for sin politisk ukorrekte tilnærming med geniale metafoler og morsomme ordspill på Tøyen Holding sine utgivelser. Men på denne utgivelsen viser Mest Seff at politiske ytringer ikke setter noen demper på det kvalitative i utrykksformen hans. 

Køber. Foto: Malin Westermann
Foto: Malin Westermann

Låta ble skrevet kort tid etter at Moria-leiren brant ned, i frustrasjon over hvor lite Norge og resten av verden gjorde for å hjelpe. Mikke flus står for produksjonen av «Venter på i morgen» hvor en minimalistisk loop med svevende gitar og en uharmonisk pipelyd danner bakteppe for musikken. «Teksten handler også om hvordan samfunnet snakker politikk, om hvor mye tåkeprat det er for å dekke over klasseforskjeller, men også om håpet om forandring» – KØBER  “Verden er urettferdig, og det er lov å sloss tilbake. Rasister er enten triste karer eller bitre damer”

Hør den mikke flus-produserte «Venter på i morgen» her:

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/2lrT1N12nJvwxtRiAjZKXq» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*