Suksess for Dagny på Neon Festival

Mobilfoto: Ivar Rømo
«Trondheim er verdens beste by å spille i»! Dette var et av de avsluttende utsagnene til Dagny på konserten fredag kveld. Damen likte seg godt. Det ble en stor konsert for Dagny for en fullsatt arena med minst 15 000 foran scenen. Trondheim er nok seriøst prata et godt sted for Dagny.

Det var vanvittig fullt inne på arenaen, og jeg ga fullstendig opp å posisjonere meg foran scenen da jeg uvitende kom litt forsinket inn til konserten. Stemningen var stor!

Ok, repertoaret til Dagny er nå rimelig godt gjenkjennbart enten det er sånn eller sånn. Hun ligger i pop- og electropopsjangeren. Dette er blitt utviklet over tid. Hun har i de senere årene også samarbeidet med ulike folk innen elektronisk musikk både her hjemme og i utlandet. Her er det både en tysker og en ganske kjent amerikaner, Steve Aoki. Han er en DJ innen electronic dance music, electro house etc. Nå er det vel også sånn at Dagny er gjesteartist på noen av disse samarbeidsprosjektene. Jeg mener at akkurat disse låtene er preget av mer elektronisk musikk enn hennes helt egne repertoar.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Mange hits

Hennes store styrke er de mange fengende låtene med nettopp et stort hit-potensiale.

Dagny var godt i gang med sitt hit-repertoar. Hennes store styrke er de mange fengende låtene med nettopp et stort hit-potensiale. Hun serverte også en helt ny låt, og hun mente likeså at Trondheim var den rette plassen for å introdusere den type ting. Denne sangen het visst «Same again (for love).» Den tilhørte den mer elektropoppregete delen av låtene hennes.

Vi fikk etter hvert en rolig sang, «Highs & Lows». Den fikk publikum til å slappe av. Jeg husker ikke om det var akkurat på denne, men Dagny satte seg ned på scenen mens hun fremførte en av de rolige sangene.

Etter dette fikk vi listeplasseringer som «Coulda Woulda Shoulda», «Come over», «Love you like that», «Backbeat» og «Somebody.» Den siste var avslutningslåten hennes.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Cool type

I går kveld inntok hun scenen med stor selvtillit og et rikt antall gode listeplasseringer i bagasjen.

Dagny er oppfattet som en artist med «attitude», og hun er av mange holdt for å være ei «cool» dame. Det var hun definitivt også i går kveld på Neon Festival. Med et iøynefallende antrekk og solbriller beveget hun seg og gestikulerte i tråd med det over hele scenen.

Dette var femte gang jeg hørte Dagny i Trondheim. Fra den første opptredenen som oppvarmingsartist for Elton John og til den stadionpregete konserten i går kveld var det en utrolig utvikling. På den første var hun en noe sjenert og veldig nervøs artist. I går kveld inntok hun scenen med stor selvtillit og et rikt antall gode listeplasseringer i bagasjen.

Mobilfoto: Ivar Rømo

Bak på scenen fikk vi visuelle effekter under konserten. I tillegg hadde Dagny både lys, pyro og glitterregn å by på. Om responsen ikke var den aller høyeste fra det unge publikummet denne kvelden, så var den høy nok til at Dagny kunne gå triumferende av scenen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*