NORD MOT NORD med etterlengtet debutalbum!

Foto: Promobilde
Hardcore-bandet NORD MOT NORD jobbet med debutplata i 2016, men forkastet arbeidet da de ikke syntes det var godt nok. Nå er NORDLENGSELSTYRANNIET endelig her, gitt ut 6. desember gjennom Fucking North Pole Records.

NORD MOT NORD oppsto i Svolvær høsten 2014, og og består av medlemmer/veteraner fra band som Vanskapt, Lofast, Turdus Musicus, DIE A LEGEND og Kamikaze a Go Go. Det startet med Peter Rasmussen og Fredrik Olsen, som kort tid etterpå kontaktet sin gamle kjenning Carl Christian Lein Størmer. Den nyrekrutterte vokalisten skal ha «hoppa på Hurtigruta fra Tromsø og ned til sitt barndoms paradis Svolvær». En uke etter denne gloriøse ferjeturen kom bandets første utgivelse, 10-tommeren NORD MOT NORD.

Megalomane storhetsforestillinger og nedarva mindreverdighetskomplekser

«Er det i sannheten kampene internt i nord som holder oss tilbake, snarere enn sentralmakta i sør?»

Dette ble startskuddet på et utvalg semi-sagnomsuste konsertopptredener. Sommeren 2016 returnerte trioen til studio for å gå i gang med debutalbumet, men etter endt innspilling kom erkjennelsen: det ikke holdt mål. Produktet ble forkastet og prosessen ble nullstilt.

Tre år og halvannen årstid senere er omsider bandets debutfullengder NORDLENGSELSTYRANNIET en realitet. Det nikkes til viktige milepæler i både hardcore- og metallhistorien, men med et umiskjennelig preg av attituden, følelsen, og ikke minst språket vi finner i rikets nordligste tre fylker. Mellom 2016 og nå har bandet også rekruttert bassist Tommy Forsaa, som etter sigende ble Lein Størmers store vokale forbilde etter hans tid i Vanskapt.

Gjesteopptredene er mange og spenner fra hiphop-tungvekteren Joddski til kontemporære hardcore-figurer som Aslak fra Ondt Blod, Fritz fra Attan, og ikke minst (men likevel minst) åtte år gamle Emily Olsen Ebeltoft som her gjør sin platedebut.

Det er ikke bare det musikalske aspektet som fenger (hardt) med NORDLENGSELSTYRANNIET. Albumpromoen inneholdt følgende avsnitt om skivas interessante tematikk og tekstinnhold:

«Tematisk inntar verket en tilsynelatende ambivalent – om ikke schizofren – holdning, der det bukseres tilforlatelig fra satire til bekmørk suicidromantisering fra et kutt til et annet, før man gang på gang returnerer til et underliggende paradoks innprentet i den nordnorske folkesjela: Kampen mellom megalomane storhetsforestillinger og nedarva mindreverdighetskomplekser. Og som det allerede i bandnavnet reflekteres over: Er det i sannheten kampene internt i nord som holder oss tilbake, snarere enn sentralmakta i sør?»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*