Norges nyeste konsert-podcast, Undergrowth!

Undergrowth
Foto: Carl Eek Torgersen
Mandag lanseres Norges nyeste konsert-podcast, Undergrowth. Vi tok en prat med initiativtager Amund Tømmerbakke.

Første band ut er Oslo-baserte Deathcrush. For de av dere som muligens ikke er kjent med bandet, spiller trioen hardtslående støyrock. Undertegnede husker selv en konsert på Blå en tid tilbake hvor ensemblet virkelig viste hva de var god for, så med andre ord burde dette være en forrykende opplevelse.

– Føler liksom ikke at jeg får noe helhetlig inntrykk av bandet når man hører på noe som har blitt pussa og gnidd på i månedsvis før du hører det.

Hva er målet med programmet, og meningen bak navnet?

– Målet med programmet er å vise fram fet norsk musikk og etter hvert kunst til et internasjonalt publikum. Det er «heis-pitchen» i alle fall.

Navnet beskriver jo litt situasjonen i musikknorge da. Trekronene er jo befolka av stort sett popartister som Sigrid, Aurora og Markus og Martinus, men under trekronene så vokser det jo så ufattelig mye bra! Og det må vi jo vise fram til alle de som ikke får med seg alle de sinnsyke konsertene i Norges svette kjellerbuler.

Hvordan oppsto konseptet, og hvor lang var veien til første episode?

– Jeg er jo sjøl veldig dårlig på å sjekke ut ny musikk på Spotify etc. Føler liksom ikke at jeg får noe helhetlig inntrykk av bandet når man hører på noe som har blitt pussa og gnidd på i månedsvis før du hører det. Derfor begynte jeg å sjekke ut ny musikk igjennom YouTube-kanaler som KEXP og Audiotree. Man får jo sett bandet live og blitt litt kjent med dem. Mye bedre enn å høre en «beat detective»-trommis og autotuna vokal på Spotify i alle fall.

Veien til første episode var forsåhvidt ikke så lang. Jeg og Carl (videograf/editor) hadde noen planleggingsmøter, og så gikk vi gang. Studioet, som er et av de mindre salene i Lørenskog Hus, er som regel tilgjengelig, så vi gjør innspillingene der. Jobber jo som lydtekniker på samme huset, så jeg har alt av utstyr og ressurser tilgjengelig der. Logoen ble laget av vokalist/bassist i Superlynx, Pia Isaksen. Hun er jo grafisk designer av yrke, så vi var i gode hender med tanke på designet.

Amund Tømmerbakke og Carl Eek
Foto: Carl Eek Torgersen

Hvor ofte kan vi forvente episoder, og hvor mange band står for tur?

– Vi kjører en episode i måneden og en ren pratepodcast i mellom. Så planen er å legge ut noe hver andre uke.

– Vi kjører en episode i måneden og en ren pratepodcast i mellom. Så planen er å legge ut noe hver andre uke.

Vi har jo Deathcrush som første band ut, og for et band! De er jo så sinnsykt rå, så det var en ære å få dem til å starte hele balletten. Neste episode blir med Oslobandet Timeworn. Det bandet er jo helt konge, så det gledes stort! Også har vi også band som Superlynx og Acarash som skal i ringen etter sommerferien. Har planer om en helt vill konsert til Jule-Spesialen vi skal lage da, men det bandet er hemmelig 😉

Undergrowth på YouTube

Undergrowth på Instagram

Undergrowth på Facebook

Trailer for episoden

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*