Ny musikk fra Highasakite!

Highasakite
Foto: Jørgen Nordby
Under et år etter albumslipp er Highasakite aktuelle med singelen «Can I Be Forgiven».

Det er under et år siden Highasakite slapp sitt fjerde album Uranium Heart. At de allerede nå er aktuelle med ny musikk er både spennende og imponerende. Vokalist Ingrid Helene Håvik og trommeslager og produsent Trond Bersu forteller at de kjente på et musikalsk overskudd etter releaseturnéen i vinter, og at de har jobbet med musikken mellom sommerfestivalene. I tillegg til sitt faste liveband bestående av Øystein Moen og Kristoffer Bonsaksen har bandet også fått med seg musikere som Stian Westerhus og Sarah-Jane Summers på singelen.

«Can I Be Forgiven» slippes 4. oktober, og hører til del 1 av minialbumet The Bare Romantic som slippes via Propeller Recordings 18. oktober.

Ensformig, men energisk

«Can I Be Forgiven» er en intens og fin låt som passer godt inn i universet Highasakite har bygget opp. Låta starter behagelig med Håviks særegne stemme i vakre harmonier, og med behagelig gitarspill fra gitarist Kristoffer Bonsaksen. Musikken bygger seg sakte opp i intensitet og går inn i en instrumental-del som fortsetter når vokalen kommer inn igjen. Selv om denne instrumentaldelen, eller riffet om du vil, er kult blir det hele litt for ensformig for min smak. Strofen «Can I be forgiven for a lifetime of madness yet to come» gjentas mye, og kan kanskje være et frampek på hva vi kan forvente oss av bandet fremover.

Låta er mer hektisk og energifylt en de fleste låtene på deres forrige album Uranium Heart.

Låta er mer hektisk og energifylt en de fleste låtene på deres forrige album Uranium Heart. En gjennomgående kritikk av albumet var at det hele ble litt for stillestående og kjedelig, kanskje har de tatt til seg denne kritikken. Vår anmeldelse av Uranium Heart kan du lese her.

Highasakite spiller konserter flere steder i landet i løpet av høsten og vinteren. Blant annet på Den Norske Opera & Ballett i februar. Vi gleder oss til å følge med på hva bandet byr på denne høsten!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*