Ny singel fra country-artisten Vebjørn Bråthen

Bilde av Vebgjørn Bråthe. Fotograf: Erik Berg-Johansen
Foto: Erik Berg-Johansen
Country-artisten Vebjørn Bråthen, som vi har omtalt tidligere her i disharmoni,  er ute med ny singel. Låten «Bra nok lell» er den sjette i rekka av singler Otta-mannen gir ut.

Denne gangen er det hverdagslivet som hylles. Med tittelen «Bra nok lell» sikter Vebjørn Bråthen til at vi på ulike måter kan føle oss slitne, utilstrekkelige og misfornøyde, men at vi må prøve å trekke frem smilet og si til oss selv at det kanskje er «bra nok lell.» Dette til og med hvis kommentarene fra kona er lite flatterende.

Singelen er en rett frem og solid countryrock-låt. Særlig original er den kanskje ikke, men Vebjørn har sin stil med litt underfundige tekster på gudbrandsdaldialekt. Musikken er gitarbasert countryrock med piano, steelgitar og orgel i bakgrunnen. Det blir et par gitarsoloer inne i låten, og disse er gode sett i forhold til den musikken de er en del av.

Dette er refrengorientert country, og de har lagt vekt på den flerstemte sangen i låten med bruk av hele fire korister. Dette klinger godt, og mot slutten synger de også en gang mer tilnærmet a cappella på refrenget. Den kvinnelige koristen synger alene sammen med Vebjørn på «brua», og dette gir en fin variasjon.

Sangen er spilt inn i et studio på Lillehammer, og ellers har han laget en video til den i Otta kulturhus. Der var det ni musikere på scenen, men på plata var de hele tolv. Et solid ensemble, får vi si.    Det var et lite og «korona-tilpasset» publikum til stede under innspillingen i Otta kulturhus.

PS. Vebjørn Bråthen har nå vært med i en amerikansk podcast. Denne er ledet av countryartist, låtskriver og krimforfatter, Eric Chance Stone. Han har mange års erfaring fra Nashville, og han har tolv album ute på Spotify. Eric er en beundrer av Vebjørn sin musikk, og han valgte ham derfor som den første gjesten i podcasten sin. De snakket sammen på engelsk, men det går visst an å skru på norske tekster på YouTube for de som vil det.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*