Ny singel fra Doggerland

Foto: Jon Marius Nilsson og Alex Gerardo Ytterdahl
Det Oslo-baserte rockebandet Doggerland slipper i dag låta «Out Of Here». Utgivelsen er i samarbeid med Apollon Records.

Doggerland består av Vetle Løvgaard (vokal), Emil Brattested (gitarer/bass), og Espen Bergo (trommer). Bandet henter mye inspirasjon fra kunstverdenen, og har drammenseren Triztan Vindtorn (Kjell Erik Larsen) som ledestjerne.

Trioen er for øyeblikket i en prosess med å ferdigstille sin andre fullengder, som etterfølger debutskiva No Mind on Its Own fra 2013. Løvgaard og Brattested står for tekstarbeidet på den nye skiva, som også inneholder mange kollaborasjoner med undergrunnspoeten Estéban Fabelstöy. Dagens utgivelse, «Out Of Here», er første smakebit fra den kommende skiva.

Spennende sound og særegen vokal

Doggerland beskriver seg selv som et hardtslående og villedende rockeband med et lydbilde som maner frem dyster fotosurrealisme.

Doggerland beskriver seg selv som et hardtslående og villedende rockeband med et lydbilde som maner frem dyster fotosurrealisme. «Out Of Here» har unektelig en spennende sound som sender undertegnedes tanker i retning math-rock og prog á la Rush. Overraskende nok gir den også assosiasjoner til Peter Gabriels særere saker, mye pga. Løvgaards særegne og vellydende vokal.

Bandets dragning mot det avantgardistiske domenet eksemplifiseres godt av tematikken på «Out Of Here». Låten handler om en person som en gang i fremtiden stiller spørsmål rundt samfunnets grunnleggende prinsipper, og er scenesatt som en konstant debatt med syv indre kritikere som ikke nødvendigvis er enige med hverandre.

Strengetraktør Brattested står for innspillingen av singelen, og har fått kyndig hjelp fra Shining-frontmann Jørgen Munkeby på miksing samt forhenværende soloartist/Young Dreams-frontmann Matias Tellez på mastering. Synth på låta er signert Jan Klippen Hovland. Vi ser definitivt frem til andreskiva!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*