Nytt album: 2pack – Keiserkunst (2022)

Foto: Synne SB Bønes
I dag får vi en førjuls-gavepakke i form av albumet Keiserkunst. Linni, Angelo Reira og produsent Kvam har blitt til 2Pack og sammen har de produsert et herlig, eklektisk rapalbum.

Fra første spor kan man høre at dette er et samarbeid funker. Det hele starter med intro-låta «Bølgen» hvor Linni og Angelo hopper inn og ut med hver sin linje gjennom sporet. Det som kjennetegner de begge er en uanstrengt fremføring av vokal, selv om låta er tettpakka med ord. Dette er to komfortable, selvsikre rappere som vet hvordan de skal gyve løs på Kvam sine produksjoner.

Pressefoto

Hva kan du forvente deg når du setter på albumet Keiserkunst? Metaforer, skildringer, punchlines, forskjellige flows over et moderne lydbilde levert av Kvam. To tungvektere fra Bergens rapscene som har servert singler, album, gjestevers og konsertopplevelser i snart et tiår har gått sammen og leverer en av de sterkeste utgivelsene i år. Dette vil jeg kalle en perfekt gavepakke på tampen av 2022.

Foto: Synne SB Bønes
Hvem er egentlig 2Pack?
Angelo Reira:

«Angelo Reira fra Loddefjord i Bergen entret musikkbransjen med et smell i 2016. I 2018 slapp han sitt etterlengtede debutalbum God Mornings Norge via det musikalske kollektivet NMG/G-Huset, til strålende kritikker. Han har siden da figurert som gjesteartist på en hel haug norske raplåter, samt gitt ut flere samarbeidsprosjekter»

Linni:

«Linni (Jonas Grieg) er oppvokst på Nesttun i Bergen. Han har blitt hyllet som en av landets mest unike tekstforfattere og særegne rappere i nærmere et tiår, først ved å endre regelverket i norsk hiphop via rap-kvartetten Yoguttene og plateselskapet YGMG, deretter gjennom en lang rekke kritikerroste soloprosjekter. Blant disse finner vi spellemannsnominerte Medium i 2018, og Night Ridah i 2021»

Kvam:

«Erlend Lyngstad fra Molde, kjent under kunstnernavnet Kvam. Siden tidlig 2010-tall har han produsert en betydelig andel norsk rap, blant annet for artister som B-Boy Myhre, Kamelen, Sushi x Kobe, KingSkurkOne, Myra, Jaa9 & OnklP, Dårlig Vane og Lars Vaular»

Har du hørt Linni, Angelo Reira eller produksjonene til Kvam tidligere? Da vet du at du kan forvente deg kvalitet. Det du ikke vet og som du bør sjekke ut, er hvordan et helt album av disse tre høres ut.
Det kan du gjøre her:

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/1Lh0m7sGKKUqdhdx8BJoLf?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*