Nytt album fra Building Instrument!

Den Bergenbaserte trioens tredjealbum er både lekent og særegent. «Mangelen Min» gis i dag ut på Hubro Music.

Foto: Klara Sofie Ludvigsen

Building Instrument består av Mari Kvien Brunvoll, Øyvind Hegg-Lunde, og Åsmund Weltzien. Bandet har eksistert i 10 år, og debuterte med et selvtitulert album i 2014. Oppfølgeren, det kritikerroste «Kem Som Kan Å Leve», så dagens lys i 2016. Kombinasjonen av spennende utgivelser og sublime liveshow har sikret bandet fans langt utenfor landets grenser. NME trakk dem frem som et av høydepunktene under Vill Vill Vest i 2017, sammenlignet dem med Sigur Ros og Caribou, og beskrev musikken deres som «The sound of nature and the machines in perfect harmony as blissful jazzy ambience meets artful electronica.»

Et høyst organisk preg

«Mangelen Min», som handler tingen en savner i livet sitt, omtales som bandets mest særegne og personlige plate så langt.

«Mangelen Min», som handler tingen en savner i livet sitt, omtales som bandets mest særegne og personlige plate så langt. Til tross for Molde-dialekten har albumets lydbilde et østlig preg, hvor barokkens instrumentering møter dubbede trommer, og hvor Bjørk-aktig art-popvokal møter synthtoner fra atmosfærens høyere lag.

Et bredt utvalg av instrumenter og sampling er benyttet, men til tross for alle teknologiske virkemidler har «Mangelen Min» et høyst analogt og organisk preg. I tillegg trioen som utgjør Building Instrument er også Anders Bjelland (Great News, Low Frequency in Stereo) og Jørgen Træen (The National Bank, Susanne Sundfør, Jaga Jazzist m.m.) kreditert som en del av teamet.

Bandet vil være å se på flere scener i Norge fremover. I kveld skal de spille på Brønnøysund Jazzforum, før de vender nesen sørover for å spille på SALT i Oslo den 14. november. Dagen etterpå står Tou Scene i Stavanger for tur, og den 17. november er det Cornerteateret i Bergen som får gleden av et besøk.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*