Nytt album fra Next Life!

Foto: Promobilde
Metal/chiptune-pionérene Next Life er aktuelle med en ny fullengder. Guru Meditation ble gitt ut 21. august på Fysisk Format

Next Life ble formet så tidlig som i 1999 av Hai Nguyen Dinh (gitar, xylofon, programmering, kalimba, osv.). Hai ble unnfanget i det faren hans flyktet fra det Vietnamesiske kommunistregimet i en hjemmelagd båt, og bor i dag på Borgheim ved Nøtterøy, hvilket langt på vei gjør Next Life til en Tønsberg-basert duo. Den andre delen av tospannet er trommeslager Anders Hangård, som også har fartstid fra Nidingr og NoPlaceToHide.

Ved helgens inngang ga de ut Guru Meditation, som er det fjerde albumet som gis ut under Next Life-navnet.

Spillkulturen står sterkt

Hyperfrenetiske thrash-riff og gærne trommesekvenser sammenveves med lyder og melodier som umiddelbart sender tankene i retning 8-bits spillklassikere.

Tittelen Guru Meditation henviser til en utbredt – og forhatt – feilmelding som gjerne dukket opp på spillmaskinen Amiga 500. Albumcoveret (kreditert Hai og Ingrid Kallevik) viser et Amiga-kretskort, som Hai i følge et glimrende intervju i Deichmanske Musikkblog likte idéen om å bruke som coveromslag «fordi det både er estetisk vakkert og hardt».

Sammen med musikken understreker dette Next Lifes sterke kobling til («oldschool») spillkultur; hyperfrenetiske thrash-riff og gærne trommesekvenser sammenveves med lyder og melodier som umiddelbart sender tankene i retning 8-bits spillklassikere.

 

Guru Meditation ble skrevet i Bretagne i 2019 og spilt inn i 2019-2020 av Hai og Hans-Petter Lund Jørgensen. Hai står også bak produksjonen av plata, som ble mastret av Audun Strype ved Strype Audio. Sjekk for all del ut Guru Meditation – dette er ikke dagligdags kost!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/4H4yUkiYdl0t0UmGV9l7U2″ width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*