Tungtvann på Parkenfestivalen

Skjermbilde av Tungvann på Parkenfestivalen
Tungtvann på Parkenfestivalen. Foto: Skjermbilde
I år er det 20 år siden Tungtvann-albumet Nord og ned kom ut. Det skulle markeres med en håndfull eksklusive konserter på sommerfestivaler i Norge i ren «bringing-the-band-back-together»-stil. Gruppa skulle bl.a. spille på Pstereo og Parkenfestivalen. Den planen gikk i vasken pga. det viruset du vet.

Vel, nesten da, for Parkenfestivalen i Bodø, i samarbeid med DNB, er en av festivalene som har fått satt opp et lite digitalt tilbud til de som har interesse av å se noen få norske artister spille på festivalstedet fra stua. Derfor fikk noen av oss se Tungtvann på hjemmebane i Rensåsparken i Bodø denne fredagskvelden.

Klassisk Tungtvann med Børvasstindan som backdrop

Tungtvann etterfulgte Bodøs store sønn Halvdan Sivertsen, og med den flotte fjellrekken Børvasstindan som backdrop ga de folk bak PC-, nettbrett- og mobilskjermene en halvtime med noen av de klassiske Tungtvann-låtene. Oppsettet var som vi har blitt kjent med: Jørgen Nordeng (Jørg-1), Poppa Lars og Håvard Steigen («Norges beste sidekick»).

Og de tre holdt ikke noe tilbake på tross av for at de bare spilte for en liten gjeng med funksjonærer og frivillige.

De tre holdt ikke noe tilbake på tross av at de bare spilte for en liten gjeng med funksjonærer og frivillige. De spilte gjennom klassikere som de aller fleste vil nikke gjenkjennende, danse, og synge til.

Etter «Slæpp dæ laus» roper Jørgen og Håvard at de vil høre om det er noe liv i sofaen. Det er vanskelig å si om folk fulgte oppfordringen, men om de ikke gjorde det, var det i hvert fall ikke Tungtvann sin skyld.

«Ubudne gjæsta» og «Bransjehora» i rask rekkefølge

Før låten «Pøbla» fikk vi en hyllest til det Jørgen Nordeng mener er den beste nordnorske artisten gjennom tidene, Terje Nilsen.

Vi fikk «Ubudne gjæsta» og «Bransjehora» i rask rekkefølge. Førstnevnte låt er fra det før omtalte debutalbumet. Det funket – jeg hadde nær sagt selvsagt – helt supert. Før låten «Pøbla» fikk vi en hyllest til det Jørgen Nordeng mener er den beste nordnorske artisten gjennom tidene, Terje Nilsen. Terje Nilsen forlot oss på vårparten i 2019, og er den mørke stemmen du hører på «Pøbla». «Hvil i fred, Terje Nilsen», avslutter Nordeng låten med.

Siste låten dedikerer Tungtvann til alle som har blitt rammet av Covid-19. Det er en lett omskrevet versjon av «Sinnsyk»: «Sleng opp heindern, antibac, såpevask!». Så går de tre av scenen etter en fin konsert i naturskjønne omgivelser.

Live-musikk uten publikum blir aldri det samme

Live-musikk uten publikum er temmelig langt unna the real thing.

I pausen mellom to låter, utbrøt Nordeng henvendt til Poppa Lars «Kanskje vi kan gjøre meir av det hær?!», hvorpå Poppa Lars kjapt repliserer «Ikkje enig! Kanskje en gang iblant, men ikkje fast». Og det oppsummerer i grunnen hele situasjonen rundt disse digitale konsertene: Live-musikk uten publikum er temmelig langt unna the real thing.

Men som sagt, ingenting av dette er Tungtvann sin feil, for de spilte, rappa og sang med stor innlevelse. Så får vi bare håpe at det ikke er altfor lenge til vi kan samles på festivaler og konserter på ordentlig vis og se bl.a. Tungtvann live. I mellomtiden kan man jo f.eks. høre gjennom diskografien til dette banebrytende, nordnorske hip hop-bandet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*