Sommerintervju med Atena

Foto: Tom-André-Seljeseth
God mandag og 24. august. Det er bare 129 dager igjen av 2020, som uten tvil er et år som har satt dype spor i historiebøkene. Vi hadde håpet på å nærme oss arrangementer med tillatelse å slippe inn flere enn 200 personer nå, men slik ble det jo ikke etter denne sommeren! I 410 plyndres Roma av Vestgotere på denne dagen, i 1968 sprenger Frankrike sin første hydrogenbombe og i 2006 ble planeten Pluto degradert til en dvegplanet. Det er dagen da sang og låtskriver Kenneth William David Hensley fra Uriah Heep ble født for 75 år siden.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det Vebjørn Iversen i Atena som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

Grensesprengende Atena er av Norges mest innovative og unike metal-band. Bandet har en særegen miks av sjangere hvor de fletter dyp inspirasjon fra hip hop, klassiske komponister og kjærlighet til tung musikk, med tekster fra den mørke og ofte skjulte siden av samfunnet og menneskeheten.

Det norske begrepet «Oljebarn», eller «Oljens barn» er generasjonen som i dag vokser opp og drar nytte av velferden i dagens Norge som et resultat av oljeindustrien.

På singelen «Oljebarn I Helligvann», som Atena slapp den 26. juni på Indie Recordings. Beviser de nok en gang sin tankegang utenfor boksen. Man kan i grunn si at de har skapt et helt eget merke innen metal.

«Oljebarn I Helligvann» er den andre singelen de har skrevet på norsk, noe som er perfekt siden de snakker om den skitne fasaden til de rike nordmenn. Det norske begrepet «Oljebarn», eller «Oljens barn» er generasjonen som i dag vokser opp og drar nytte av velferden i dagens Norge som et resultat av oljeindustrien.

I følge bandet handler sangen om norsk kultur og de enorme oljeriggene i Nordsjøen som pumper liv inn i landet. Penger kan ikke fikse alt, men hjelper nok på våre kjedelige problemer. En observasjon over hvor massiv og «ondskapsfull» oljeriggen i Nordsjøen ser ut. Samtidig som bølgene dunker innpå og riggene pumper den svarte væsken ut i fedrelandet.

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Det positive er at vi faktisk tjener penger og kan spare opp og betale ned mye gjeld fra reisekostnader og tidligere turnéer som har ligget og ventet. Så ser utrolig frem til å komme tilbake på 0, så fort dette er over!

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Rany Houser – How country feels

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Sleep Token – Sundowning / Polaris – The Death Of Me / Ocean Grove – Flip Phone Fantasy

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

– Vi har ikke spilt streaming-konserter (ennå?) Men det skal såklart vurderes! Om vi har fått med oss det live kan jeg ikke si for alle, men jeg har dessverre ikke fått med meg noen. Liker best å se med publikum og mye liv!

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Rammstein, Slipknot og Benea Reach

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

Vi skulle spille 3 festivaler i sommer, men dessverre så ble alt avlyst. Det er jo trist, men heldigvis blir alt flyttet til neste år

– Vi skulle spille 3 festivaler i sommer, men dessverre så ble alt avlyst. Det er jo trist, men heldigvis blir alt flyttet til neste år 🙂 Har som regel ikke tatt meg råd til å dra på festivaler, men det hadde vært utrolig kult å dra på Tons Of Rock.

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Ravi & Dj Løv – Utadæsjælåplevelse

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

– At de fleste leiligheter på rundt 40 kvadrat IKKE har soverommet koblet til stua, men gangen, så hvis jeg eller samboer har besøk, så kan den andre parten legge seg eller chille på rommet sitt hvis han/hun vil har det stille.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Rammstein – Deutschland

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Spille konserter

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*