Petter Vågan ute med smakebit til kommende soloplate

Petter Vågan Selvportrett i sorthvitt
Foto; Promobilde
I dag slapp Petter Vågan første smakebit og tittelsporet fra sin første soloplate som slippes 15. oktober. «Dead Pixel» er en mørk, men behagelig og rolig låt med et deilig storslått lydteppe godt passende høstkvelden, så fint satt sammen med en myk og utsøkte vokal.

Selv om låten er vakker og behagelig er bakteppet noe mørkere. Vågan bruker «Dead Pixel» som metafor for depresjon. For får du en død piksel på den optiske linsen på digitalkameraet ditt, vi du også få en svart prikk som følger alle bilder du tar med kameraet. Akkurat som når depresjonen følger ens liv. «Dead Pixel» tar lytteren gjennom et fotoalbum samtidig som vi får beskrevet hvor den svarte prikken befinner seg midt i personlige hendelser.

Dead Pixel

Petter Vågan har mastergrad fra jazzlinja, spilt og gitt ut plater med en rekke anerkjente navn blant flere Ola Kvernberg, Trondheim Jazzorkester og Ida Jenshus. Vært produsent for Jazzfest (Trondheim Jazzfestival), er festivalsjef for Midt-Norges og landets andre største barnefestival Juba Juba og sitter som vara i styret til Svartlamoen Kultur og Næring. I tillegg leder han komiteen for Statens kunststipend (musikere, sangere og dirigenter) og så har vi popeventyret med The Fjords. Så han er godt involvert i trøndersk og nasjonalt kulturliv og har gjennom årene gjort seg kjent gjennom flere prosjekter.

Det blir releasekonserter på Dokkhuset, Trondheim 15. oktober og Nasjonal Jazzscene, Oslo 16. oktober.

Albumet Dead Pixel fremføres av musikere fra Norges anerkjente jazzmiljø og er et resultat av tradisjonell historiefortelling, visesangens nakne presisjon, lyd og klangsesnsibiliteten til ekelektroakustisk improvisasjon og en klar kunstnerisk visjon. Det er utført på en finurlig måte og absolutt noe man bør se frem til. Det er det virkelig ingen tvil om.

Det blir releasekonserter på Dokkhuset, Trondheim 15. oktober og Nasjonal Jazzscene, Oslo 16. oktober.

Med seg på dagens låtslipp og de resterende låtene på det kommende albumet har han denne besetningen:

Petter Vågan-vokal, gitar, piano, synth og elektronikk
Eirik Hegdal-saksofon
Eivind Lønning-trompet
Ole Morten Vågan-oppreist bass
Erik Nylander-trommer
Tor Haugerud-trommer
Tomas Järmyr-cymbal drones
Egil Kalman-modular synth
Ola Lindseth-fiolin
Oliver Leonard Bailey Dyb-fiolin
Mathieu Roussel-bratsj

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*