Posthum – Like Wildfire

Foto: Promobilde
10 år etter albumdebuten gir Posthum ut sin fjerde plate. «Like Wildfire» ble sluppet 12. april gjennom Indie Recordings.

Posthum er et Akershus-basert band som spiller metall av den mørkere sorten. Sist vi hørte fra kvartetten var i 2014, da de ga ut sin tredje skive «The Black Northern Ritual». Dette albumet markerte en overgang til en grimmere og brutal retning enn det man kjente fra dens noe mer ambiente og progressive eldre bror «Lights Out» fra 2012.

Etter europaturnéene som fulgte «The Black Northern Ritual» har bandet jobbet iherdig med «Like Wildfire», som ble sluppet tidligere denne måneden. Det blir spennende å se hva det stadig utforskende bandet har kommet opp med nå.

Ukonvensjonelt og lumskt

Albumets høydepunkt for min del er tredjespor og tittellåt Like Wildfire, en heftig banger med sterke Orgasmatron-vibber.

Det hele starter overraskende lavmælt, nesten behagelig. The Ravens Are Flying Low åpner med et langstrakt instrumentalt parti som smaker litt av Panopticon, før det sortmetalliske årgangsriffet melder seg. Låten gjør en god jobb i å forberede lytteren på hva som ligger i vente og hva som virker å kjennetegne Posthum. Det er et verk med en sterk retningssans og interessante perkussive mønstre. Vokalen treffer godt, og er langt fra uten egenart. Man serveres plenty med fete riff, om ikke så mange legendariske.

Albumets høydepunkt for min del er tredjespor og tittellåt Like Wildfire, en heftig banger med sterke Orgasmatron-vibber. Etterfølgende Defenders of Purity er heller slett ikke verst med sin lumske atmosfære og fete solo. Sistnevnte glir over i Lonewolf Unknown, albumets første singel som vi også omtalte tidligere i vår. Denne tilhører også platas mer minneverdige spor, og er ukonvensjonell i både form og sound.

Assosiasjonene går litt i alle retninger, men Satyricon er en gjenganger. Fans av sistnevnte har jeg vanskelig for å se for meg ikke vil like «Like Wildfire». Bli heller ikke overrasket om du hører spor av Wolves In The Throne Room.

God teft

«Like Wildfire» er et likandes og ganske annerledes album.

For undertegnede mister skiva dessverre litt taket etter Lonewolf Unknown. Nest siste låt Unicorn Slaughterhouse oppleves en del mer anonym enn hva navnet skulle tilsi, selv om den etter hvert smeller godt og krydres med en del ambiente deler. Det seige og instrumentale finalenummeret The Star Extinguisher engasjerer mindre enn det burde, i hvert fall frem til det smakfulle gjensynet med åpningssporets intro.

«Like Wildfire» er et likandes og ganske annerledes album. Det er preget av interessante (semi-)selvmotsigelser; musikken er ikke av den overkompliserte sorten, men det er samtidig både raffinement og et klart ambisjonsnivå her. Selv om sounden er ganske moderne har den også en oldschool-nerve, og Posthum utviser god teft som låtsnekkere. Lydbildet har en følelse av storhet, blant annet takket være en produksjon som holder høyt nivå. Sjekk ut denne skiva!

Posthum – Like Wildfire: 7/10

Sjekk spesielt ut: Like Wildfire, Defenders Of Purity, The Ravens Are Flying Low

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*