PREMIERE: Kvesta – Corpsebog

Foto: Kristian Bror Vevelstad.
I morgen slipper blackthrash-bandet Kvesta sin nye EP Corpsebog via Digipus Music. Hør den via oss allerede i dag!

Kvesta er et Oslo-basert band som spiller blackthrash. Bandets lineup består av Atlas, Raatten*, Nebel, Leviathan, Viruz og Hemsk. De albumdebuterte for fem år siden med Ibex Arrival, og har etter en årrekke inn og ut av studio samt opp og ned fra konsertscenen konkludert med at det er på høy tid å følge opp debuten med nytt materiale.

Låten «Corpsebog» var opprinnelig en innspilling til en tilttenkt fullengder, som i følge bandet kan forventes en gang i løpet av nær fremtid. Kvesta besluttet å utgi den som singel som en god enkeltlåt for å showcase bandets ferdigheter (godt tenkt!). Det ble besluttet at singelen trengte en følgeskamerat, og derfra balte det på seg.

Fra singel til EP

Tempoet er satt opp og riffene har blitt modnere siden debutplata.

Prosessen med å lage en B-side førte først til en kjapp låt laget raskt i løpet av en kveld, og en enda kjappere låt laget ennå raskere påfølgende kveld. Begge to ble spilt inn i rekordfart før de ble sendt avgårde til miksing.

Corpsebog består av fire låter. Åpningssporet «Noxious Necromancy» er en naturlig videreføring av bandets tidligere eskapader innen blackthrash. Denne gjestes av vokalist Krizla (Alwanzatar, Tusmørke), som leverer en original og kul vokalprestasjon som tidvis sender tankene i retning Darkthrones The Underground Resistance fra 2013.

Påfølgende «Corpsebog» og «Corpsebog II» er født i forskjellige år, men deler mange likheter ellers. Tempoet er satt opp og riffene har blitt modnere siden debutplata; og det er rikelig med interessante innslag og velfungerende vendinger her. Sistesporet er en cover av «Under a Funeral Moon», og er en effektiv hyllest til Darkthrone som på ingen måte vanærer kildematerialet.

Låtene ble snekret, og et par kjappe gjesteopptak senere ble alt sendt til det store utland for miksing, kverning og mastring. En singel hadde med ett plutselig blitt til en Ep. Sjekk den ut nedenfor (link i bilde)!

* For røddighetens skyld: Raatten er sporadisk bidragsyter for disharmoni.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*