Premiere: Musikkvideo fra Ane Bjerkan

Foto: Tomas Bubak
I dag har vi gleden av å premiere musikkvideoen til låten «Still», som er del av Ane Bjerkans kommende EP. Låten er vakker med raslende trommer hvor Ane Bjerkan gjengir det intense i det instrumentale. En låt om uro, med drivende trommer man kan danse til. Den minner oss på at livet går videre selv om tiden virker som den står stille.

– Det var naturlig at musikken skulle forholde seg visuelt til vann i videoen, både på grunn av teksten og fordi havet er det ultimate stedet å være. Jeg satser på å invitere til release-isbading når låta slippes.

Musikkvideoen er av svenske Mira Wickman, som har gjenspeilet det intense og rolige som finnes i musikken over i et visuelt univers. Vi ser spillet mellom hovedpersonen Pernille Sandberg over vann og livet under vann. Musikkvideoen er spilt inn på øyene i Oslofjorden.

EP om retningslinjer og bevegelse

Ane Bjerkan utforsker mange lag i musikken sin. Helt siden hun hørte albumet Piramida av Efterklang, har hun hatt lyst til å jobbe med Fransesco Donadello.

Den 23. april slipper Bjerkan Ep-en Vagō, som kan oversettes til «jeg vandrer». Utgivelsen handler om retningslinjer og bevegelse. En beskrivelse av følelse der man beveger seg innvendig, selv om det virker som om alt står stille eller ser likt ut.

Synthene til Morten Bessesen, som ofte fanger intuitivt følelsen i låter hun skriver, er trukket frem i større grad gjennom hele Vagō enn i tidligere av hennes utgivelser.

Ane Bjerkan utforsker mange lag i musikken sin. Helt siden hun hørte albumet Piramida av Efterklang, har hun hatt lyst til å jobbe med Fransesco Donadello, i studioet Vox-Ton i Berlin.

Ep-en er spilt inn i SAGA studio og i et bedehus som er oppusset til et studio (Flerbruket). Den er mikset av både Simen Hallset (Gold Celeste) og italienske Fransesco Donadello (Thom Yorke, Efterklang, Jóhann Jóhannsson).

Cover «Still» – Foto: Tomas Bubak

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*