Debutalbum fra Vestindien

Foto: Promobilde
Vestindien ble formet i 2009 og er oppkalt etter Bergens siste kjente bordell. I dag slipper de debutalbumet NULL gjennom Dark Essence Records.

Vestindien ble formet for 12 år siden som et lovende hardcode-band med et innslag av heavy metal. I 2011 ga de ut EP’en We are the Lords of Hellfire, som sammen med actionfylte liveshow sikret dem en solid følgerskare. Året etter EP-slippet besluttet bandet å takke for seg.

Noen år senere gjenoppstod bandet, og begynte å spille rundt i Bergen bl.a. som support for Taake. Bandet anno 2021 består av Torjus Slettsnok (vokal), Simon Skøien (gitar), Karl Johan Johannessen (trommer) og Pål Eirik Veseth (bass). Med gjenoppstandelsen kom også en ny sound, som merkes godt på den dagsferske debutskiva.

Litt av hvert

NULL byr på et rikholdig lydbilde og en raffinert sjangerblanding.

Albumet inneholder visse spor av bandets hardcore-røtter, men bandet har gått vesentlig mer i retning first wave black metal, punk, og old school rock’n’roll. Promomailen hinter om at fans av band som Bathory, Darkthrone, Kvelertak, og Amebix bør kunne finne noe de liker her. Undertegnede tenker også at dersom du liker Midnight og et visst engelsk band som starter med samme bokstav og med en ganske så lik logo (neppe tilfeldig) er dette definitivt din gate.

NULL byr på et rikholdig lydbilde og en raffinert sjangerblanding; på en side mørkt, harskt, og smakende av årgangsmetall, på en annen side også introvert, desperat, og ikke uten enkelte nikk til New wave, post-punk, og deromkringliggende lydlandskap. Sjekk ut denne spennende debuten!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*