Progressivt orientert ekstremmetall som tar det orkestrale på alvor

Foto: Ólafur Kiljan Ólafsson
Etter fire år i støpeskjeen er debutalbumet til Messier 16 sluppet løs på verden. iota gis ut i dag gjennom Indie Recordings.

Oslo-baserte Messier 16 består av Jonas Ulrik Eide (gitarer, vokal, orkestral komposisjon), Thomas K Pedersen (gitarer), Sondre M Svalastog (vokal), og Adrian Dziecol (bass, vokal). Laszlo Juhos fungerer som «session»-trommeslager. Bandet ble formet i 2017 og har spilt konserter sammen med bl.a. Atena og Tragediens Trone.

Fra Opeth og Emperor til Stravinsky og Jon Hopkins

Det ekstreme uttrykket blir elegant supplert med kontemporær klassisk musikk og vokalelementer som både interesserer og imponerer.

Det 53 minutter lange albumet preges av en kontemplativ atmosfære og vitner om et progressivt orientert band som tar det symfoniske på alvor.

Det ekstreme uttrykket blir elegant supplert med kontemporær klassisk musikk og vokalelementer som både interesserer og imponerer. iota åpner med et pianospor fremført av Eirik Haug Stømner, og skiva inneholder også et helorkestralt spor fremført av Trondheim symfoniorkester.

Et godt eksempel på bandets begavelser finner man i tittelsporet «iota», som var den første singelen som ble sluppet i forkant av dagens utgivelse:

Blant inspirasjonskildene finner man ColdWorld, Opeth, og Emperor, men også Stravinsky, Steve Reich og Jon Hopkins. Grunnlegger og primær låtskriver i Messier 16, Jonas Ulrik Eide, har følgende å si om albumet [vår oversettelse, red. anm]:

«— Albumet representerer selve begynnelsen på mitt dypdykk inn i metallens verden. Jeg pleide spille metal som tenåring, og lot det samle støv i 10 år mens jeg studerte komposisjon i Oslo. I et forsøk på å utforske både låtskriving i metal samt ektefølt poesi i tekstene har jeg jobbet i årevis med å lage et album som forsøker å ufiltrert formidle både det lyriske og ekstreme musikalske uttrykket. Albumet er i stor grad preget av selvutlevering, og å skrive det har tatt en stor byrde av skuldrene mine. Jeg ser frem til å dele mine historier og min artistiske ideogi med verden.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*