Releaseparty for Henrik Villard på Landmark

Henrik Villard
Foto: Rolf S. Haugen

Vurdering

Henrik Villard på Landmark 02.04.22: 4/6Karakter 4
Lørdag 2. april arrangerte Mhost Likely release party for Henrik Villards nye EP Every Move, som er gitt ut på deres sub-label Mhost Likely Green. På agendaen for kvelden var det Henrik Villard og den nederlanske DJ-duoen Fouk, som har remixet den ene låten på den nye EPen.

Henrik Villard sitt sett for kvelden var lett fordøyelig house-musikk med et groovy utrykk som hentet stor inspirasjon fra disco og funk. Musikken hadde et noe sommerlig/tropisk preg over seg, og det virket på publikum som at dette falt i god smak på en snøfyllt vårdag i Bergen.

Dro strikken ganske langt

Til tross for sine røtter i house, disco og funk hentet Henrik også inspirasjon fra røffere uttrykk. Det kom små anerkjennelser til eldre klubbmusikk, som vocodere fra gammel elektro og flørting med minimalistisk techno. Han hentet også inn låter som kunne vært fra sent 90-talls funky klubbmusikk som minner om Fat Boy Slim og Basement Jaxx. Henrik dro strikken ganske langt i forhold til hva jeg personlig liker, men klarte han å blande inn nok elementer til at settet ikke ble for polert.

Coverart: Vilde Isabel Greger
«Frisk» house

I tillegg til det musikalske har Mhost Likely-gjengen tenkt ganske helhetlig når det kommer til det visuelle uttrykket deres.

Etter Henrik gikk den nederlandske duoen Fouk bak platespillerene. Musikken de spillte var også en form for «frisk» house. Men det var med et noe mer nedstrippet og hypnotisk uttrykk enn Henrik. Selv om de også flørtet med sjangre som funk og soul. Det var til tider endel blåserinstrumenter i musikken og selvfølgelig noen klisjé soul-vokaler, som er typisk for deler av house sjangeren. Som med Henrik anerkjente de også røffere uttrykk, det kom blant annet inn noen ganske beinharde techno grooves sent ut i settet deres, til tross for vel mye trompet tidligere på kvelden.

I tillegg til det musikalske har Mhost Likely-gjengen tenkt ganske helhetlig når det kommer til det visuelle uttrykket deres. De har nylig fått med Vilde Isabel Greger til å ta seg av alt av design for labelet. Hun hadde laget en kunstinstallasjon som ble brukt til å projektere lys og små videosnutter på i løpet av kvelden. Resultatet ble et veldig profesjonelt og helhetlig visuelt uttrykk som gav en rødtråd til både postere, platecover og dekoret for kvelden. Det kan se ut som hun har hentet inspirasjon fra 60-tallets visualisering av konserter, hvor man brukte flytende oljer i forskjellige farger, og fotoslides på overhead. Vilde bruker andre medier og teknikker, men jeg fikk store assosiasjoner til gamle konsertopptak fra hippietiden da jeg så det visuelle uttrykket for kvelden.

Foto: Rolf S. Haugen
En ny scene i Bergen som treffer et nytt og levende publikum

Det unge publikummet på Landmark storkoste seg hele kvelden.

Om man skal bedømme konserten utfra stemingen på dansegulvet så var kvelden en stor suksess. Det unge publikummet på Landmark storkoste seg hele kvelden og det er klart at gjengen i Mhost Likely har skapt en ny scene i Bergen som treffer et nytt og levende publikum. Noe som er viktig for at klubbkulturen skal overleve i årene som kommer.

Personlig så traff ikke musikken meg helt. Det ble for lett fordøyelig og polert til tider. Men dette er min subjektive oppfatning. Når det er sagt så vil jeg hylle Henrik for å gi Bergens klubbscene et nytt uttrykk. Jeg har selv i perioder trukket meg unna «miljøet» i byen, da jeg har følt at miljøet har stagnert ved at en del av byens DJ-er har som spillet for lik og generisk techno. Techno har en stort plass i mitt hjerte. Dessverre har jeg følt at for noen aktører så har det vært viktigere å passe inn i «byens lydbilde», enn å gjøre noe som gir en egen identitet, eller har et mer kunstnerisk uttrykk.

Henrik Villard
Foto: Rolf S. Haugen

Henrik og Mhost Likely bryter denne trenden og det er noe friskt over dette som jeg tar i mot med åpne armer. Det skal bli spennende å se hva både Henrik og Mhost Likely-crewet har som planer videre. Mhost Likely viser at de har store ambisjoner når det kommer til å drive arrangementer. De har tre plateselskaper under seg, og nå med en fast designer i crewet vil det nok også gi et profesjonelt uttrykk både på utgivelser og på deres arrangementer. Gleder meg til å se utviklingen deres utover i 2022.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/4n4sqDenZwDpJq9skJVTVJ?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe>]

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/3sQRD0TvmH4fZ2ukis9Zq5?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*