Sakte Ser Deg 2: Øyne i Nakken

Foto: Øystein Tvedt Engen
Sakte Flyt har fort blitt et navn mange assosierer med spytting over boom bap-beats og ikke minst visuelt kreative musikkvideoer. I går slapp han Sakte Ser Deg 2: Øyne i Nakken.

I 2021 slapp Sakte Flyt prosjektet SSD som i følge han selv var ment for «å pushe og videreutvikle boom bap sounden i Norge i tråd med det som skjer globalt». I går slapp Sakte Flyt Sakte Ser Deg 2: Øyne i Nakken eller SSD2, som er andre utgivelse i SSD-serien. Denne gangen får vi høre en «mer løssluppen side av Sakte og de samfunnskritiske stikkene han har gjort seg kjent for er ikke like tydelige som på de tidligere albumene».

Coverart: Potet
Minimalistiske beats på obskure samples

– For meg er dette prosjektet moderne boom bap med et uttrykk og en vibe som kan nytes både av konnossørene og de som ikke er så into hip hop kulturen.

På dette prosjektet viser Sakte Flyt at han også mestrer å leke med flows over «minimalistiske beats på obskure samples».

SSD2 plukker opp tråden der det originale SSD-prosjektet slapp tidlig i 2021 og er i følge Sakte «ment for å pushe og videreutvikle boom bap sounden i Norge i tråd med det som skjer globalt». Her kan du forvente lekne flows over minimalistiske beats basert på obskure samples.

Foto: Pressefoto

SSD2 er Sakte Flyts fjerde flerspors-utgivelse på labelet Digital Turing. Det som også er nytt med denne utgivelsen er antall gjesteartister. Legenden DJ The Whiteshadow of Norway bidrar med cuts på sporet «Mona Lisa». Utover det får vi høre labelmates Enkidu og den nye tilskuddet til labelet, God Sort, Profet fra tidligere Lok Allé, Ozias (BLKSTD) og Gjenfødt Kultur.

«For meg er dette prosjektet moderne boom bap med et uttrykk og en vibe som kan nytes både av konnossørene og de som ikke er så into hip hop kulturen, men kanskje mer opptatt av den nye boom bap bølgen fra statene».  – Sakte Flyt

Sjekk ut SSD2 her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*