SÂVER og Psychonaut med split-release!

Foto: Andris Visdal
SÂVER og belgiske åndsfrender sammen om heftig split-EP. Emerald er ute i dag via Pelagic Records.

Den Oslo-baserte trioen SÂVER har siden oppstarten i 2017 raskt avansert til å bli et av rikets mest lovende band innen sludge- og doom metal-domenet. Debutskiva They Came With Sunlight fra 2019 sikret dem en Spellemann-nominasjon (samt en «årets beste album»-plassering hos oss) og en plass på Øya-plakaten samme år. Momentumet fortsatte, og i det dette infernalske viruset traff verden måtte bandet avlyse en nettopp påbegynt turné sammen med Belzebong.

Siden det har det vært relativt stille fra bandet, hvilket etter all sannsynlighet kan relateres arbeid med diverse andre prosjekter medlemmene er involvert i (som HYMN, Kite, og Vinter Records). De av oss som har ventet på ny musikk fra SÂVER kan i dag likevel gni oss i hendene; Emerald inneholder en nærmere 20 minutter lang mørk perle med navn «Dimensions Lost, Obscured by Aeons».

Beslektede entiteter

Begge band legemliggjør og utforsker fysisk tyngde i det musikalske uttrykket.

Låten, som ble premiert 18. april under Roadburn Redux, utgjør Emeralds siste halvdel. Del 1 er 16 minutter lange «The Great Realisation» av Psychonaut. Psychonaut er en trio fra Mechelen i Belgia som henter inspirasjon både fra 70talls-helter som Zeppelin og Pink Floyd såvel som nyere premissgivere som Tool og Amenra.

Pelagic Records selv omtaler Psychonaut og SÂVER som beslektede entiteter; begge band legemliggjør og utforsker fysisk tyngde i det musikalske uttrykket og begge setter nye standarder for hva en power-trio innen moderne metal kan levere av sonisk bombardement.

Psychonaut. Foto: Promobilde

Om sitt eget bidrag uttaler SÂVER følgende [undertegnedes oversettelse, red. anm]:

«— Som et band forsøker vi å lage musikk vi selv hadde digget å lytte på, og vi synes at denne 20-ish minutter lange låten virkelig treffer hvordan vi ønsker at SÂVER skal låte. Atmosfærisk og brutal, men samtidig vakker og tung som solen selv. Vi elsker hvordan denne utgivelsen endte opp, og håper at dere vil gjøre det samme.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*